Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές Πρεσβείες και Προξενεία κέντρα κατασκοπείας και εκφοβισμού Τούρκων αποδήμων

Τουρκικές Πρεσβείες και Προξενεία κέντρα κατασκοπείας και εκφοβισμού Τούρκων αποδήμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία, κατασκοπευτικά εργαλεία των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας», σύμφωνα με το NordicMonitor και τα «Τουρκικά Νέα» που αναδημοσιεύουν.

Η κατασκοπεία από την τουρκική πρεσβεία στην Πολωνία πυροδότησε ποινική έρευνα στην Τουρκία.

Ένα επίσημο έγγραφο που ελήφθη από την Nordic Monitor αποκάλυψε ότι ένας Τούρκος υπήκοος που ζει στην Πολωνία είχε καταγραφεί από την Τουρκική Πρεσβεία και αναφέρθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την πρεσβεία χρησιμοποιήθηκαν αργότερα σε ποινικό κατηγορητήριο για κατηγορία τρομοκρατίας εναντίον αυτού του ατόμου.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο της 15ης Φεβρουαρίου 2017, ο τότε γενικός εισαγγελέας του νομού Κιουτάχειας, Αλί Ουλβί Γιλμάζ, προέτρεψε τον εισαγγελέα στο Σιμάβ, μια περιοχή της Κιουτάχειας, να ξεκινήσει έρευνα για έναν εκπαιδευτικό στην Πολωνία που ήταν καταγεγραμμένος σε αρχεία κατασκοπείας που αποστέλλονται από Τούρκους διπλωμάτες στη Βαρσοβία χωρίς συγκεκριμένες ενδείξεις αδικήματος.

Οι επικριτές της κυβέρνησης του Ερντογάν στο εξωτερικό κατηγορούν το καθεστώς της Άγκυρας ότι πολλοί Τούρκοι υπήκοοι, ειδικά τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν, αντιμετωπίζουν παρακολούθηση, παρενόχληση, απειλές θανάτου και απαγωγής από το 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός και τώρα πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το κίνημα ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα δικά του νομικά προβλήματα, που κυμαίνονται από διαφθορά μέχρι και βοήθεια και υπόθαλψη τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία.

Το έγγραφο εκθέτει τη μυστική δραστηριότητα κατασκοπείας στην πολωνική επικράτεια που στοχεύει τους Τούρκους αντιφρονούντες ως μέρος ενός «μακριού χεριού» του Ερντογάν, μιας εκστρατείας εκφοβισμού ενάντια στους διαφωνούντες.

Οι Τούρκους υπήκοοι που καταγράφονται ως διαφωνούντες από την κυβέρνηση, υφίστανται μια σειρά από συνέπειες, όπως στέρηση προξενικών υπηρεσιών, ληξιαρχικές υπηρεσίες, ενώ ανακαλούνται και τα διαβατήριά τους.

Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία κατάσχονται και τα μέλη της οικογένειάς τους διατρέχουν εγκληματικές κατηγορίες.

Το Nordic Monitor δημοσίευσε και παλαιότερα επίσημη αλληλογραφία από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αποκάλυψε πώς οι τουρκικές πρεσβείες και τα τουρκικά προξενεία έχουν γίνει εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας.

Τα έγγραφα αυτά αποκάλυψαν το βελγικό τμήμα των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων από τους Τούρκους διπλωμάτες στο εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές παραβιάζουν τους νόμους των κρατών φιλοξενίας και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, διεξάγοντας παράνομες εκστρατείες συλλογής πληροφοριών και εκτεταμένες επιχειρήσεις πληροφοριών.

Οι απεσταλμένοι του Ερντογάν απολάμβαναν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ κατασκόπευαν συστηματικά τους επικριτές του Ερντογάν και συνέλεγαν πληροφορίες για τους Τούρκους που ζούσαν στο εξωτερικό και τις διαβίβαζαν στην κεντρική υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr