Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 2100 ο πλανήτης θα έχει 2 δισεκ. λιγότερους ανθρώπους από όσους υπολόγιζε ο ΟΗΕ

Το 2100 ο πλανήτης θα έχει 2 δισεκ. λιγότερους ανθρώπους από όσους υπολόγιζε ο ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπογεννητικότητα,

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθεί ήδη από το δεύτερο μισό αυτού του αιώνα στα 8,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100, ήτοι 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από τις προβλέψεις του ΟΗΕ, σύμφωνα με μελέτη που προβλέπει ανατροπές στην παγκόσμια ισορροπία και στους κόλπους των κοινωνιών.

Αυτή είναι «μια καλή είδηση για το περιβάλλον (λιγότερη πίεση στα συστήματα παραγωγής προϊόντων διατροφής και λιγότερες εκπομπές CO2)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του έγκριτου ερευνητικού κέντρου για την υγεία Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) στο Σιάτλ, το οποίο έκανε τη μελέτη αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην επιθεώρηση The Lancet.

Ωστόσο «η αναστροφή της πυραμίδας των ηλικιών θα έχει βαθιές και αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και την οργάνωση των οικογενειών, των κοινοτήτων και των κοινωνιών», σημείωσε.

Ωστόσο οι προβλέψεις αυτές «δεν είναι κάτι το δεδομένο» και μπορεί πολιτικές αλλαγές να αλλάξουν την πορεία των διαφόρων χωρών, προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν για υπογεννητικότητα: «Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή μία καταστροφή» – Του… φταίνε οι ομοφυλόφιλοι

Ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα – Ξένος Τύπος: Διεθνής ξεφτίλα για την Ελλάδα λόγω σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ανησυχία για μια χώρα που «σβήνει»

Η Ιαπωνία έχει σχεδόν 100.000 αιωνόβιους και παράλληλα υπογεννητικότητα

Αλέξης Τσίπρας: «Το δημογραφικό αποτελεί το μείζον πρόβλημα» – «Όχι ανοιχτά σύνορα»

Αλέξης Τσίπρας: Το δημογραφικό «πρόβλημα των προβλημάτων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr