Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 24 τζιχαντιστές στην ανατ. Συρία

Ισλαμικό Κράτος: Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 24 τζιχαντιστές στην ανατ. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 24 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθησαν από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε ευρεία εκκαθαριστική επιχείριση στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των SDF την Παρασκευή.

«Οι δυνάμεις μας [SDF] σε συντονισμό με τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν 24 τρομοκράτες και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων καλάσνικοφ, πολυβόλων, BKS, πιστολιών, RBG συν τα πυρομαχικά τους στις πόλεις Μπουσαϋρά και Σουχαΰλ της Ντέιρ αλ Ζουρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διεξάγουν τη δεύτερη φάση της ευρείας στρατιωτικής επιχείρισης με τίτλο «Αποτροπή της Τρομοκρατίας», που στοχεύει στον εντοπισμό και εξάρθρωση κρυφών πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ήταν ιδιαίτερα ενεργοί τους προηγούμενους μήνες.

Η πρώτη φάση της ίδιας επιχείρισης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, είχε διάρκεια μια εβδομάδα και συνελήφθησαν δεκάδες τρομοκράτες του ISIS.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι φύλαρχοι των αραβικών φυλών στη Ντέιρ αλ Ζουρ συγκάλεσαν επείγουσα συνάντηση με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Αμπντί, διοικητή των SDF, ζητώντας περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη στην καταπολέμηση των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κορμό τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), θυσίασαν 13.000 στρατιώτες, γυναίκες και άνδρες, στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, μέχρι τη στρατιωτική του ήττα ανατολικά του Ευφράτη στις 23 Μαρτίου 2019.

Ενεργοί κρυφοί πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δραστηριοποιούνται στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ από την επομένη της στρατιωτικής ήττας της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr