ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Ο Λίβανος κηρύσσει τον Ιρανό πρεσβευτή «persona non grata» και ζητά την αποχώρησή του έως την Κυριακή
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τζουζέπε Κόντε είναι ο δημοφιλέστερος Ιταλός πρωθυπουργός της τελευταίας εικοσιπενταετίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Demos.
Πιο συγκεκριμένα, ο σημερινός πρωθυπουργός εγκρίνεται από το 30% των ερωτηθέντων.
Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 25%, βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδρυτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας και στην τρίτη, με 10%, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δυο φορές πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αποτελεί αξιοπρόσεκτο φαινόμενο το ότι ο Κόντε όχι μόνον θεωρείται πετυχημένος από τους ψηφοφόρους των Πέντε Αστέρων (πρόκειται για το κίνημα που τον υπέδειξε για την πρωθυπουργία), αλλά και ότι η δράση του κρίνεται θετικά από τους υποστηρικτές όλων, σχεδόν, των πολιτικών κομμάτων της Ιταλίας.
Είναι πολύ πιθανό να συνέβαλε σε αυτό η ικανότητα του Ιταλού πρωθυπουργού και καθηγητή νομικής, να ηγηθεί δυο διαφορετικών κυβερνήσεων: της πρώτης, με την συμμαχία της Λέγκα με το κόμμα των Πέντε Αστέρων, και της δεύτερης -η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα- με στρατηγική συμπόρευση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με τα Πέντε Αστέρια.
Τέλος, παρά τα επιμέρους προβλήματα, η δημοτικότητα του Τζουζέπε Κόντε, όπως φαίνεται, αυξήθηκε λόγω και της διαχείρισης.























































