ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Tζον Κέρι, Αμπού Χατζ αλ Σούρι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Τζιχαντιστές,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το πρώτο βήμα για την συγκρότηση πολυεθνικής δύναμης που θα αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος έκαναν οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
“Οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέψουμε την κατάληψη νέων εδαφών, να ενισχύσουμε τις ιρακινές δυνάμεις και άλλες χώρες στην περιοχή που είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν (τον κίνδυνο από το Ισλαμικό Κράτος), χωρίς να αναπτύξουμε δικές μας δυνάμεις” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από την Ουαλία.
Όπως όλοι εκτιμούν οι δηλώσεις αυτές επισημοποιούν την πρόθεση των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των τζιχαντιστών μετά από πάρα πολλές πιέσεις αφού εκτός από τους Ρεπουμπλικάνους και οι Δημοκρατικοί, κατηγορούν όλο αυτό το διάστημα για την απροθυμία του να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως φαίνεται κάμφθηκαν οι ενστάσεις του Μπάρακ Ομπάμα, που το κεντρικό σύνθημα στις εκλογές ήταν να γυρίσουν πίσω οι στρατιώτες από το Ιράκ.
Ο Κέρι πάντως έβαλε και την κόκκινη γραμμή.
“Προφανώς υπάρχει εδώ μία κόκκινη γραμμή για όλους: όχι ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων” σημείωσε ωστόσο πολλοί στρατιωτικοί παρατηρητές επιμένουν ότι τελικά για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος θα χρειαστούν και χερσαίες επιχειρήσεις.























































