Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη μουσουλμανική προσευχή στη Αγιά Σοφία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι το μνημείο αυτό πολιτιστικής κληρονομίας επέστρεψε στην πραγματική του μορφή.

«Δείχνει τη σημασία αυτής της ενέργειας και πιστεύω ότι μετά από σήμερα, θα κάνουμε τις δέουσες συνεννοήσεις για τη συνέχιση των έργων αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας», είπε αρχικά ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η επιστροφή του μνημείου σε χώρο μουσουλμανικής επιστροφής θα συνεχιστεί όπως πρέπει και ευχαριστώ τον Θεό, πως εμείς ως μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μπαχτσελί, έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την τωρινή λειτουργία του μνημείου».

Υπενθυμίζεται ότι, η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του Κορανίου από τον Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Εξαιτίας της πανδημίας, οι Αρχές της Τουρκίας είχαν ανακοινώσει ότι το 1.000 πιστοί θα μπορούσαν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του ναού.

Όμως, πολύ περισσότεροι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στους εξωτερικούς χώρους.

Λόγω της συρροής πιστών, πολλοί από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε πριν από το μεσημέρι ότι όλοι οι χώροι πέριξ της Αγίας Σοφίας ήταν γεμάτοι.

Σε ένδειξη του χάους που επικράτησε, δεκάδες άνθρωποι παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό για να τρέξουν προς την Αγία Σοφία, όπως μεταδίδει το σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr