Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ συνάντησε τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Τουρκία και μίλησαν για τα πετρέλαια της Λιβύης

Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ συνάντησε τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Τουρκία και μίλησαν για τα πετρέλαια της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τουρκολίβυος επικεφαλής της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ και συζήτησαν την άρση του αποκλεισμού στις εξαγωγές λιβυκού πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Σαράτζ.

Η εξαγωγή λιβυκού πετρελαίου έχει σταματήσει ύστερα από απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αντιμάχεται τον Σαράτζ με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) -υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ– και ελέγχει τα λιμάνια και τις περισσότερες πετρελαιοπηγές, επειδή τα έσοδα από τα πετρέλαια κατέληγαν στα ταμεία της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης και με αυτά ο Σαράτζ χρηματοδοτούσε τζιχαντιστές μισθοφόρους και πλήρωνε τα όπλα που του έστελνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ υποστήριξε στον Αμερικανό διπλωμάτη ότι είναι μέγιστη ανάγκη να ανοίξουν ξανά οι πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια και να συνεχιστούν οι εξαγωγές υπό τη διαχείριση της Λιβυκής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Προφανώς δεν ανέφερε ότι με τα έσοδα από το πετρέλαιο χρηματοδοτεί την τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ, ψευδόμενος (τον έχει «εκπαιδεύσει» καλά ο Ερντογάν και η Μουσουλμανική Αδελφότητα) συμφώνησε με τον Αμερικανό πρεσβευτή ότι στη Λιβύη πρέπει να εξευρεθεί πολιτική λύση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα συμπεράσματα της Συνόδου του Βερολίνου.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, για το ίδιο θέμα, δηλαδή την επανέναρξη εξαγωγών λιβυκού πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, από το κλείσιμο λιμανιών και πετρελαιοπηγών, η κυβέρνηση Σαράτζ έχει υποστεί ζημιά 7 δισ. δολάρια, τα οποία περίμενε να μπουν στα ταμεία της για να χρηματοδοτήσει τρομοκράτες, να δώσει μερικά δισ. στον Ερντογάν και τα υπόλοιπα να τα «τσεπώσουν» οι «αξιωματούχοι» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κυβερνάνε την Τρίπολη.

Την Πέμπτη ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Καταριανό υπουργό Εξωτερικών και συνωμότησαν εκτενώς βάσει των σχεδιασμών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ].

Στο Twitter κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ και ο Καταριανός Υπουργός Εξωτερικών προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr