Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουλουσί Ακάρ απείλησε τα Εμιράτα: «Όταν έρθει η ώρα θα λογαριαστούμε»

Ο Χουλουσί Ακάρ απείλησε τα Εμιράτα: «Όταν έρθει η ώρα θα λογαριαστούμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την απλοϊκή του γλώσσα, σαν αυτή που μιλάνε στα τουρκικά σίριαλ, ο Χουλουσί Ακάρ επέλεξε να επιτεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την αραβική χώρα για «ζήλια». Δεν παρέλειψε επίσης να απειλήσει τα Εμιράτα: «Όταν έρθει η ώρα θα γίνει ο λογαριασμός».

Τι ακριβώς να ζηλέψουν τα Εμιράτα από την Τουρκία; Ποιος να ξέρει. Είναι γνωστό ότι οι έχοντες συμπλέγματα κατωτερότητας προσπαθούν να τα εξισορροπήσουν με «μεγάλες ιδέες» για τους εαυτούς τους. Οι Τούρκοι, ένας λαός μιγάδων, δηλαδή εξισλαμισμένων μικρασιατικών πληθυσμών που αναμίχθηκαν με εισβολείς από ταπεινές μογγολικές φυλές, γνωρίζουν ότι τα αυτόχθονα έθνη της περιοχής τούς περιφρονούν και τους εχθρεύονται.

Παράλληλα οι Τούρκοι τρέμουν την συμμαχία Ελλήνων, Αράβων και Ισραηλινών, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους συνθλίψει. Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι εάν ακόμα δεν έχουν διαμελιστεί το οφείλουν κυρίως χάρη στην «προστασία» της Γερμανίας.

Δεν κάθονται όμως και ήσυχα. Προκαλούν, όπως οι ψευτόμαγκες λούστροι και βαστάζοι της Πόλης, ένας από αυτούς τους εντελώς αμόρφωτους είναι και ο Ερντογάν.

Ένα λούμπεν ισλαμιστικό προλεταριάτο κυβερνά την Τουρκία και την οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή της.

Η Τουρκία επέκρινε έντονα χθες Παρασκευή τις «κακοπροαίρετες» ενέργειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λιβύη, όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα.

«Το Αμπού Ντάμπι κάνει κάποια πράγματα στη Λιβύη και τη Συρία. Όλα αυτά καταγράφονται.

»Όταν έρθει η ώρα θα γίνει ο λογαριασμός», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στο καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

«Πρέπει να ρωτήσουμε το Αμπού Ντάμπι από πού προέρχεται αυτή η εχθρότητα, αυτές οι κακές προθέσεις, αυτή η ζήλια», πρόσθεσε ο Ακάρ, σύμφωνα με την τουρκική μετάφραση της συνέντευξης αυτής που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δηλώσεις Ακάρ γίνονται την ώρα που η ένταση οξύνεται ανάμεσα στις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Λιβύη μεταξύ της ισλαμιστικής – τουρκολιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), την οποία αναγνωρίζει ο ΟΗΕ και έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του στρατάρχη διοικητή των δυνάμεων (LNA) της επίσης διεθνώς αναγνωρισμένης και νόμιμα εκλεγμένης Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR).

Η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τη GNA, ενώ τον Χάφταρ και τη Βουλή υποστηρίζουν η Αίγυπτος, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ελλάδα και παρασκηνιακά το Ισραήλ.

«Πρέπει αυτές οι χώρες να σταματήσουν να στηρίζουν (τον Χάφταρ) ώστε να επανέλθει η σταθερότητα και να γίνουν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

»Πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στον πραξικοπηματία Χάφταρ να εγκαταλείψει κάποιους από τους στόχους του», υπογράμμισε ο Ακάρ.

Η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την Αίγυπτο να απειλεί να επέμβει στρατιωτικά αν η GNA προελάσει προς τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σύρτη, επόμενο δηλωμένο στόχο των δυνάμεων της Τρίπολης.

Η σύγκρουση στη Λιβύη έχει οξύνει τις σχέσεις Άγκυρας – Αμπού Ντάμπι, οι οποίες είχαν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αντιπαράθεσής τους επειδή η Τουρκία στηρίζει το Κατάρ στη διαμάχη του με τις χώρες του Κόλπου.

Αν και η Τουρκία αποφεύγει να επιτεθεί άμεσα στην ισχυρή Σαουδική Αραβία, δεν διστάζει να επικρίνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε τι απάντησαν τα Εμιράτα στην Τουρκία: Τα Εμιράτα απάντησαν στην Τουρκία: «Δεν χωράνε αποικιοκρατικές αυταπάτες στη σημερινή εποχή»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr