ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νορβηγία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη για κατασκοπεία – Ρωσική αντίδραση

Η Νορβηγία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη για κατασκοπεία – Ρωσική αντίδραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία αντέδρασε την Τετάρτη έντονα μετά την απόφαση της Νορβηγίας να απελάσει Ρώσο διπλωμάτη μετά την σύλληψη Νορβηγού πολίτη που, σύμφωνα με τις νορβηγικές Αρχές, διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και είχε επαφές με τον εν λόγω Ρώσο διπλωμάτη ο οποίος ήταν αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), Κονσταντίν Κόσατσεφ, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS ότι οι ενέργειες της νορβηγικής κυβέρνησης που αφορούν την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Νορβηγίας – Ρωσίας επισημαίνοντας ότι η ρωσική πλευρά θα τηρήσει την αρχή της αμοιβαιότητας.

Νωρίτερα η Ρωσική Πρεσβεία στην Νορβηγία εξέφρασε την διαμαρτυρία της στην νορβηγική κυβέρνηση για την σύντομη κράτηση και έρευνα σε βάρος του Ρώσου διπλωμάτη.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη μετά τη σύλληψη πριν από μερικές ημέρες στο Όσλο ενός Νορβηγού που ήταν ύποπτος για τη διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας.

Προχθές Δευτέρα οι νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχαν συλλάβει έναν Νορβηγό που ήταν ύποπτος και ότι παρέδιδε ευαίσθητες πληροφορίες σε έναν αξιωματικό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στη Ζαπορίζια

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για ανασύνταξη της Χαμάς – Φρένο από την Ουάσιγκτον σε νέα επιχείρηση

Πούτιν: Θα αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του εδάφους και των υποδομών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr