Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαουδάραβες υψώνουν υπερσύγχρονο φράχτη στα σύνορα με το Ιράκ

Οι Σαουδάραβες υψώνουν υπερσύγχρονο φράχτη στα σύνορα με το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ, εγκαινίασε έναν νέο “πολυεπίπεδο” φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με το Ιράκ, ο οποίος εντάσσεται σε μια σειρά μέτρων κι έργων για να φυλάσσεται η μεθόριος της Σαουδικής Αραβίας από λαθρομετανάστες, εμπόρους ναρκωτικών, λαθρέμπορους όπλων”, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το SPA.

Κατά μήκος του νέου φράχτη στα σύνορα θα τοποθετηθούν 8 κέντρα διοίκησης και ελέγχου, 32 κέντρα ταχείας ανταπόκρισης, τρεις μονάδες ταχείας επέμβασης, 78 πύργοι ελέγχου, δίκτυα οπτικών ινών μήκους συνολικά 1.450.000 μέτρων και 50 ραντάρ.

Στα μέσα Ιουλίου η Σαουδική Αραβία έστειλε επιπλέον 30.000 στρατιώτες της στα σύνορα για να φυλάνε τη μεθόριο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και από τις Σιιτικές πολιτοφυλακές.

Ωστόσο, οι Σαουδάραβες δεν θεωρούν να απειλούνται τόσο από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο θεωρούν στρατό ατάκτων και κατσαπλιάδων, όσο από τους Σιίτες του Ιράκ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει κατηγορήσει στη Σαουδική Αραβία στο παρελθόν ότι κάνει πλάτες στο Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις των Σουνιτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Αμπντούλ Καντίρ Μουμίν: Αυτός λέει ότι είναι ο νέος ηγέτης του ISIS – Κρύβεται στα βουνά της Σομαλίας

Δημοσιογράφος Σάρυα: Οι γυναίκες που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αρνούνται να υποταχθούν στη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS)

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr