Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πνέει τα λοίσθια η ισλαμιστική κυβέρνηση Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης

Πνέει τα λοίσθια η ισλαμιστική κυβέρνηση Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ινστιτούτο EastMed.org εκτιμά ότι η κυβέρνηση Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης πνέει τα λοίσθια εξαιτίας των προσωπικών ερίδων των μελών της.

Η κύρια αντιπαράθεση είναι μεταξύ Σαράτζ και του (καθαιρεμένου) υπουργού εσωτερικών Μασάγκα, αλλά υπάρχουν και άλλες που υποβόσκουν, μιάς και η τουρκική εμπλοκή (Ο Μασάγκα είναι δεδηλωμένο μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ) προκαλεί τεράστιες ζήλιες ανάμεσα στην άρχουσα κάστα, αφού οι Τούρκοι συνοδεύουν την όποια θέση ευθύνης με χρηματικά ποσά τα οποία οι υπόλοιποι εποφθαλμιούν, όμως τα τούρκικα χρήματα δεν ρέουν όπως παλαιότερα, ούτε επίσης οι πωλήσεις από το πετρέλαιο, τα δε χρήματα της Δυτικής Λιβύης παραμένουν παγωμένα σε τούρκικες τράπεζες.

Πέρα από αυτό όμως υπάρχει τεράστια αντίδραση του απλού κόσμου που κουράστηκε από την διαρκή αντιπαράθεση που οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επέβαλαν με την αποπομπή Καντάφι και απαιτούν πλέον πολύ δυναμικά την έξοδο από το πολιτικό σκηνικό του Σαράτζ, αλλά και όλων των (ισλαμιστών) συνεργατών του.

Πέρα από αυτό, οι Σύροι κ.α. τζιχαντιστές μισθοφόροι είναι απλήρωτοι, η Τουρκία στέλνει ελάχιστα χρήματα για την μισθοδοσία τους λόγω οικονομικής ανέχειας, κλέβουν για να φάνε και αυτό τους φέρνει σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον τοπικό πληθυσμό.

Την στιγμή αυτή που γράφουμε το άρθρο αυτό είναι ασαφές αν ο Μασάγκα έχει φυλακιστεί, όμως είναι σίγουρο ότι αποπέμφθηκε από τα καθήκοντα του «υπουργού», έχει αναλάβει ο «υφυπουργός» αντιστράτηγος Μαζέν, το τοπίο εντός της «κυβέρνησης» Σαράτζ, είναι επιεικώς εκρηκτικό….

Υποθέτουμε μιά επίθεση από τον LNA και μιά κίνηση από όμορες χώρες θα τον αποτελείωνε οριστικά.

Όμως δεν γνωρίζουμε εάν σήμερα ο LNA είναι σε θέση να ανταποκριθεί και είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον μία όμορη χώρα με την Λιβύη που βρίσκεται υπό Γερμανική ιδιότυπη κατοχή από το 2013 δεν θα πράξει απολύτως τίποτα, μιας και οι εξελίξεις στην Λιβύη, αλλά και η τουρκική επιθετικότητα είναι στους στρατηγικούς στόχους του 4ου Ράιχ.

Αναμένονται ταχύτατα εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr