ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαινόμενοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε πόλη βόρεια της Βαγδάτης

Μαινόμενοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε πόλη βόρεια της Βαγδάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαινόμενοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην παραποτάμια πόλη του Ιράκ, Ντουλουίγια (Dhuluiya), 70 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, προκαλώντας ένα νέο λουτρό αίματος που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους ενώ 54 τραυματίστηκαν.

Οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση από τον ποταμό Τίγρη με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα, ενώ δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατίναξαν διαδοχικά τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητά τους.

Ο πρώτος φενταγίν (έτσι λέγονται οι βομβιστές αυτοκτονίας στα αραβικά και όχι “καμικάζι”, όπως γράφουν πολλοί ανιστόρητοι Έλληνες δημοσιογράφοι) ανατίναξε το όχημά του σε προστατευτικό οδόφραγμα της περιοχής Τζομπούρ στο νότο της πόλης και ακολούθησε ο δεύτερος που εισήλθε σε αγορά όπου ανατίναξε το δικό του όχημα.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μέρος της πόλης και προσπαθούν να τη θέσουν ολόκληρη υπό τον έλεγχό τους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και ντόπιοι, κυρίως φυλές της ερήμου, κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να απωθήσουν τις εφόδους των τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Η Χαμάς φυλακίζει και βασανίζει Γαζαίους ακόμα και γυναίκες και παιδιά

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr