Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καραντίνα η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Σε καραντίνα η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας η πρωθυπουργός της Φινλανδίας η οποία θα εξεταστεί για Covid-19 αφού πιθανώς εκτέθηκε στον ιό όπως εντοπίστηκε από την κυβερνητική ηλεκτρονική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών, ανακοίνωσε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

Η Σάνα Μάριν, 34 ετών, «είναι ασυμπτωματική και αισθάνεται καλά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Φινλανδία εγκαινίασε την 1η Σεπτεμβρίου την εφαρμογή ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό, επιτρέποντας στους χρήστες έξυπνων τηλεφώνων (smartphone) να λαμβάνουν ειδοποίηση όταν έρχονται σε στενή επαφή με κάποιον που έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως στη σκανδιναβική χώρα: έχει εγκατασταθεί σε περίπου 1,8 εκατομμύρια κινητά, σε μια χώρα 5,5 εκατομμύρια κατοίκων.

Κρατώντας αποστάσεις, η Μάριν συναντήθηκε χθες με Ευρωπαίους ομολόγους της, και έπειτα με μέλη του υπουργικού συμβουλίου της με αντικείμενο μια πιθανή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη χώρα.

Το σκανδιναβικό έθνος, σχετικά ανεπηρέαστο από την πανδημία Covid-19, επέβαλε περιορισμούς σε ταξιδιωτικές μετακινήσεις από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Αυγούστου, κομπάζοντας ότι έχει επιβάλει την «αυστηρότερη συνοριακή πολιτική» στην ΕΕ.

Επί του παρόντος, οι αρχές επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες που καταγράφουν τουλάχιστον 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Μια χαλάρωση των μέτρων θα αύξανε έτσι το όριο σε 25 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, αριθμός που ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές περιορισμού που έχουν θεσπιστεί από άλλες χώρες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις για την ελάφρυνση των ταξιδιωτικών περιορισμών για την ανακούφιση των επιχειρήσεων στη Λαπωνία, μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας που εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό το χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα και η Φινλανδία έχουν πολλές ομοιότητες» – Είναι «και οι δύο δίπλα σε μεγάλους γείτονες που έχουν αναθεωρητικές φιλοδοξίες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr