Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας θα βοηθήσει στην εκεχειρία στην Λιβύη

Λαβρόφ: Η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας θα βοηθήσει στην εκεχειρία στην Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συμφωνία για την διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη, πάνω στην οποία συνεργάζονται η Ρωσία και η Τουρκία, μπορεί να βοηθήσει στο να θεσπισθεί νομικά η εκεχειρία στην Λιβύη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Οι διαβουλεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές μέρες στην Άγκυρα μεταξύ Ρώσων και Τούρκων διπλωματών και εκπροσώπων των υπουργείων Άμυνας, αποσκοπούσαν στο να βοηθήσουν τις πλευρές να εδραιώσουν και να θεσπίσουν νομικά το καθεστώς τερματισμού των εχθροπραξιών, το οποίο είναι γεγονός ότι ισχύει τους τελευταίους δύο μήνες.

»Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε το ΝΑΤΟ για την κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη , η οποία όπως είπε δεν ανησυχεί μόνο την Ρωσία και την Τουρκία, αλλά αποτελεί πονοκέφαλο για πολλούς διεθνείς παράγοντες.

Ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της περιοχής «να θέσουν τέλος στον πόλεμο και να ξεπεράσουν τις καταστροφικές συνέπειες τις οποίες προκάλεσαν οι επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2011».

«Η κρατική οντότητα της Λιβύης καταστράφηκε από αυτές τις επιθετικές ενέργειες και πρέπει να ανασυσταθεί.

»Η Ρωσία και η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν να συμβάλλουν σ αυτή την ανασύσταση», δήλωσε ο Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία σε αντίθεση με άλλες χώρες ευθύς εξαρχής δημιούργησε και διατηρούσε επαφές με όλες τις πλευρές και του πολιτικούς, όπου και αν βρίσκονταν είτε στην Τρίπολη, στη Βεγγάζη, στο Τομπρούκ, στη Σύρτη και οπουδήποτε αλλού.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο ότι συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί με τη συμμετοχή όλων των πλευρών της Λιβύης.

«Η Ρωσία και η Τουρκία το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παράσχουν μεσολαβητικές υπηρεσίες, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην επαναληφθούν οι εχθροπραξίες και εν συνεχεία να επιστρέψουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr