Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Η «Huawei» ενδέχεται να απειλήσει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Τουρκία

Πομπέο: Η «Huawei» ενδέχεται να απειλήσει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν αυστηρά την Τουρκία ότι η αυξανόμενη συνεργασία με την κινεζική «Huawei» ενδέχεται να απειλήσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον «Washington Examiner» την Τετάρτη.

Η Τουρκία έχει γίνει μια σημαντική αγορά και μια περιφερειακή βάση για την κινεζική εταιρεία «Huawei» και φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, ανέφερε η τουρκόγλωσση υπηρεσία της Deutsche Welle το 2019.

Εν τω μεταξύ, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά την απαγόρευση του εξοπλισμού επόμενης γενιάς της κινεζικής εταιρείας, η «Huawei» στην Τουρκία είναι η δεύτερη σε πωλήσεις smartphone, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της σε 30% από 3% μέσα σε δύο χρόνια.

«Το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός δεδομένων στην Τουρκία είναι τώρα στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο Πομπέο στον «Washington Examiner».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα δίκτυά μας είναι ασφαλή – δηλαδή, τα αμυντικά δίκτυα μας, τα δίκτυα ασφαλείας μας», δήλωσε ο Πομπέο.

«Δεν θα επηρεαστούν μόνο τα στρατιωτικά δίκτυα και τα δίκτυα ασφαλείας από την αύξηση της δραστηριότητας εντός της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας από κινέζικα δίκτυα.

»Θα διασφαλίσουμε και θα προστατεύσουμε τα αμερικανικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρ. Τζόνσον αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Η «Huawei» βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς εμπορικής διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε τη «Huawei» σε μια «μαύρη λίστα», που απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να μοιράζονται τεχνολογία και λογισμικό με όσους βρίσκονται σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της κινεζική εταιρείας.

Η Google, για παράδειγμα, έχει σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις για το λογισμικό Android της στην «Huawei», ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους τον αποκλεισμό της κινεζικής «Huawei» από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr