Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων στην Τουρκία – Το 40% στην Κωνσταντινούπολη

Κορωνοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων στην Τουρκία – Το 40% στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαρετίν Κοτσά, έπειτα από την αύξηση του αριθμού των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το 40% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα περιστατικά είναι πενταπλάσια από ό,τι στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν χθες επισήμως 2.102 νέα κρούσματα της επιδημίας, εννοώντας ως κρούσματα τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει συμπτώματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον περασμένο Μάιο, όταν η Άγκυρα επέβαλε σειρά περιοριστικών μέτρων.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε χθες στους 9.584, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας και η αντιπολίτευση επέκριναν την κυβέρνηση για την απόφαση να δημοσιεύει μόνο τον αριθμό των νοσούντων της Covid-19 αποκρύπτοντας την πραγματική κλίμακα της επιδημίας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι οι Αρχές σχεδιάζουν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, όπως εντολή παραμονής στο σπίτι για τους νεότερους και τους ηλικιωμένους, την εφαρμογή lockdown για το Σαββατοκύριακο, αλλά θα αποφευχθούν μέτρα που θα πλήξουν την οικονομική ανάκαμψη.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, εκτός των περιπτώσεων ανάγκης.

Η Τουρκία επέβαλε lockdown τα Σαββατοκύριακα, περιόρισε τις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων και έκλεισε εστιατόρια και καφέ την άνοιξη για να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας.

Όλα τα μέτρα ήρθησαν τον Ιούνιο και έκτοτε η τουρκική κυβέρνηση στηρίχθηκε στα μέρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας, επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr