Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας καθηγητής: Η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πριν το 2024 (βίντεο)

Έλληνας καθηγητής: Η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πριν το 2024 (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα δεν θα έρθει νωρίτερα από το 2024, εκτίμησε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας στο Yale, Νίκολας Χρηστάκης, τονίζοντας ότι ακόμα και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού μείνουν πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμείνουν.

Ο καθηγητής Χρηστάκης προειδοποίησε ότι το δεύτερο επιδημικό κύμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι δύο φορές χειρότερο από το πρώτο, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο, και πιθανότατα ένα τέταρτο κύμα, τα οποία όμως συνήθως γίνονται όλο και πιο μικρά.

Ερωτηθείς πότε πρέπει να περιμένουμε μία επιστροφή στην προ κορωνοϊού κατάσταση, ο καθηγητής απάντησε το 2024, καθώς, όπως εξήγησε, ακόμα και αν έχουμε φτάσει στην ανοσία της αγέλης ή διαθέτουμε ένα εμβόλιο, θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθουμε από τις ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι οικονομίες μας έχουν δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Οπότε, ακόμη και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του ιού θα είναι πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμένουν.

Οπότε θεωρώ ότι, δύο χρόνια μετά, κοντά στο 2024, κρίνοντας και από ιστορικά προηγούμενα από άλλες επιδημίες, θα έχουμε τελικά ξεπεράσει όλες επιπτώσεις του ιού, σημείωσε στην απάντησή του ο κ. Χρηστάκης.

Στιγμή το 2022, θα έχουμε έναν εκτεταμένο εμβολιασμό κι αυτό θα έχει σοβαρό αποτέλεσμα στην πορεία της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Νίκολας Χρηστάκης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr