Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τα άκουσε” η Γαλλία στο Eurogroup

“Τα άκουσε” η Γαλλία στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γαλλία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Αποδέκτης έντονων επικρίσεων έγινε η Γαλλία κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρήσει την προθεσμία για να επαναφέρει τα δημοσιονομικά της σε τάξη, παρά την παράταση που της είχε δοθεί.

Το Παρίσι, ορμώμενο από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μοιάζει να απομακρύνεται από την αυστηρή προσήλωση στις πολιτικές λιτότητας, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα επαναφέρει το δημοσιονομικό έλλειμμά του εντός του ορίου που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ (το 3% του ΑΕΠ της) πριν από το 2017, παρά την παράταση της προθεσμίας που είχε εξασφαλίσει ως το 2015.

Η ανακοίνωση αυτή, αντιμετωπίστηκε σχεδόν σαν προσβολή από πολλούς υπουργούς Οικονομικών κρατών-μελών της ευρωζώνης, ιδίως μετά τις οδυνηρές περικοπές που έκαναν πολλές κυβερνήσεις για να μειώσουν τα διογκωμένα ελλείμματά τους και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Η Γαλλία άκουσε τα εξ αμάξης», είπε ένας αξιωματούχος. Ένας δεύτερος είπε ότι ουδείς επιτέθηκε άμεσα στον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, πάντως «οι (άλλοι) υπουργοί (Οικονομικών) ήταν πολύ δυσαρεστημένοι» όσον αφορά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μάλιστα η ανακοίνωση του Παρισιού εξόργισε πολλούς από τους υπουργούς διότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Γαλλίας ήταν στην πραγματικότητα ταχύτερος από αυτόν που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2013: αντί για ύφεση (-0,1%) καταγράφηκε οριακή ανάπτυξη (0,3%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr