Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος στο πλευρό των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Αίγυπτος στο πλευρό των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αίγυπτος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Τζον Κέρι το Σάββατο από το Κάιρο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών με την παρουσία του στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου ολοκλήρωσε την περιοδεία του τις τελευταίες ημέρες στον αραβικό – μουσουλμανικό κόσμο που αποσκοπούσε στη δημιουργία συμμαχίας, με πυρήνα τις ΗΠΑ, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Τις προηγούμενες ημέρες ο Τζον Κέρι επισκέφθηκε τη Βαγδάτη, το Αμάν, τη Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και την Άγκυρα. Από την Άγκυρα, ειδικά, “έφαγε πόρτα” και αυτό αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι το καθεστώς Ερντογάν στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι «η Αίγυπτος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Σινά» αναφερόμενος στις επιθέσεις που εξαπολύουν ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην χερσόνησο στα ανατολικά της Αυγύπτου και συνέχισε:

«Για αυτό ακριβώς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας παροχής στήριξης, ανακοινώσαμε τον περασμένο μήνα την παράδοση ελικοπτέρων Απάτσι στην Αίγυπτο» διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Αίγυπτο» και δήλωσε ότι «εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία όπου κι αν βρίσκεται».

Μετά την επιβεβαίωση της συμμαχίας της Αιγύπτου, ο Τζον Κέρι μεταβαίνει στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε διεθνή σύνοδο για το Ιράκ που θα επικεντρώνεται στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr