Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία εξετάζει παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο

Η Γερμανία εξετάζει παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το μερικό lockdown (περιορισμός κυκλοφορίας) στη Γερμανία μπορεί να παραταθεί και τον επόμενο μήνα καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πριν την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Οι αξιωματούχοι αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο, αν πρέπει οι ισχύοντες περιορισμοί να επεκταθούν και να τους άρουν, λίγο πριν από την περίοδο των διακοπών, σύμφωνα με πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.

Οι ηγέτες των κρατιδίων σκέφτονται να ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της προσοδοφόρας περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έτσι ώστε τουλάχιστον να εξασφαλισθούν οι πολύ απαραίτητες πωλήσεις, ανέφερε η πηγή, αρνούμενη να κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν την επαναφορά των τεστ τον Ιανουάριο εάν το ποσοστό μόλυνσης εξακολουθεί να θεωρείται πολύ υψηλό, πρόσθεσε.

Περισσότερο από δύο εβδομάδες σε μερικό lockdown -το οποίο έκλεισε μουσεία, μπαρ και εστιατόρια αλλά κράτησε τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα ανοιχτά- τα ποσοστά μετάδοσης της Γερμανίας εξακολουθούν να είναι πάνω από το επίπεδο που οι Αρχές έχουν ορίσει ότι είναι διαχειρίσιμο, αυξάνοντας την προοπτική σκληρότερων περιορισμών κατά την εορταστική περίοδο.

Ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ τέθηκε σε καραντίνα χθες Παρασκευή μετά από επαφή με συνάδελφο θετικό στον κορωνοϊό, αν και ο ίδιος ο Αλτμάιερ έχει διαγνωσθεί αρνητικός.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν είπε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά και κατάφεραν να «σπάσουν την εκθετική ανάπτυξη» των νέων κρουσμάτων.

«Συμφωνούμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά πέτυχε για άλλη μια φορά», δήλωσε στη Die Welt.

Η Γερμανία ανέφερε περίπου 23.000 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα σε περισσότερα από 900.000.

Οι περιοχές της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Βρέμης, της Έσσης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Σαξονίας παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά πρόσφατα και ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία «αυξήθηκε απότομα» από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το Ινστιτούτο Robert Koch.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη για να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την καταπολέμηση της πανδημίας υπό την αυξανόμενη πίεση για άρση των περιορισμών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ηγέτης υπέστη εκτεταμένη κριτική από τους τοπικούς ηγέτες αυτήν την εβδομάδα για την πρότασή της τα παιδιά να παίζουν ανά δύο και ότι οι μάσκες προσώπου πρέπει να είναι υποχρεωτικές στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr