Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Τι ανακοίνωσε για τα Χριστούγεννα ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Τι ανακοίνωσε για τα Χριστούγεννα ο Μπόρις Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την απόφαση για άρση του λοκντάουν, στις 2 Δεκεμβρίου, το Ουεστμίνστερ προχώρησε σε ανακοινώσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό την προφύλαξη από τη διασπορά της πανδημίας.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι τρεις οικογένειες θα μπορούν να συναντηθούν από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου σε σπίτι για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Οι συναντήσεις θα μπορούν να γίνουν σε σπίτια, εξωτερικούς χώρους παμπ ή σε λατρευτικούς χώρους, όχι όμως σε χώρους δεξιώσεων ή χώρους φιλοξενίας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν τόσο στην Αγγλία, όσο και σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Σε κοινή τους δήλωση οι ηγέτες των τεσσάρων περιοχών αναφέρουν ότι το 2020 «ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους μας».

«Όλοι έπρεπε να κάνουμε σημαντικές θυσίες στην καθημερινή μας ζωή, και πολλές θρησκευτικές και κοινοτικές ομάδες έπρεπε ήδη να αλλάξουν ή να εγκαταλείψουν τις συνήθεις γιορτές τους για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωναϊού και να σωθούν ζωές.

Δεν μπορεί να είναι «κανονικά» Χριστούγεννα, αλλά καθώς πλησιάζουμε την εορταστική περίοδο, εργαζόμαστε στενά μαζί για να βρούμε έναν τρόπο ώστε οι οικογένειες και οι φίλοι να βλέπουν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν είναι για μικρό χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να είμαστε περιορισμένοι και προσεκτικοί».

Παράλληλα προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν την «προσωπική τους κρίση» και να «προσέχουν τους κινδύνους», ιδίως όταν συναντούν εκείνους που είναι ευάλωτοι.

«Προτρέπουμε την εξέταση εναλλακτικών προσεγγίσεων, όπως η χρήση τεχνολογίας ή η συνάντηση σε εξωτερικούς χώρους» προσθέτει η δήλωση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε χθες στο κοινοβούλιο τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα τεθούν σε εφαρμογή όταν λήξει το γενικό lockdown στην Αγγλία, στις 2 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας όμως ότι σε ορισμένες περιοχές αντί να χαλαρώσουν, μπορεί να ενισχυθούν.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης για το χειμερινό σχέδιο της κυβέρνησής του διακόπηκε απότομα λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στον ήχο. Ωστόσο ο Τζόνσον πρόλαβε να δηλώσει ότι είναι ορατή πλέον η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας, αν και τα φετινά Χριστούγεννα, δεν θα είναι φυσιολογικά.

Η Βουλή των Κοινοτήτων διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση, για να ερευνηθεί το πρόβλημα με τη σύνδεση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ πήρε τον λόγο για να ολοκληρώσει την ανακοίνωση. Ο Τζόνσον είναι σε καραντίνα στην Ντάουνινγκ Στριτ επειδή ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Ο Τζόνσον είχε δεσμευτεί ότι δεν θα παρέτεινε την καραντίνα πέραν της 2ας Δεκεμβρίου και επανέλαβε ότι ελπίζει πως όλο οι άνθρωποι στη χώρα θα μπορέσουν να βρεθούν με τους αγαπημένους τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr