Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι θα “συντονίζονται” με τη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι θα “συντονίζονται” με τη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με άκρως διπλωματική γλώσσα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ “διέψευσε” ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται ή ότι θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Όχι δεν θα συντονίσουμε (την αεροπορική εκστρατεία) με τη Συρία. Σίγουρα θα εξασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθούν οι παρεμβάσεις και ότι θα μας διαβεβαιώσουν ότι αυτοί (οι Σύροι) δεν θα κάνουν κάτι για το οποίο θα μετανιώσουν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή Face The Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου CBS, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Κάιρο το Σάββατο και μεταδόθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ.

«Δεν θα θα υπάρξει συντονισμός….» επέμεινε ο Κέρι, εννοώντας ότι δεν οι ΗΠΑ δεν θα βρίσκονται ούτε καν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση Άσαντ για τις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την ώρα που Σύροι αξιωματούχοι εμφανίζονται ευνοϊκά διακείμενοι στο ενδεχόμενο επιδρομών εναντίον των εξτρεμιστών που αποτελούν τον κοινό εχθρό, υπό τον όρο ότι θα τις συντονίσουν.

Επίσης ο Τζον Κέρι μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την κουβέντα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να συμπολεμήσουν με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, που έχουν διπλό μέτωπο τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με την κυβέρνηση της Συρίας.

«Υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις, που δεν ανήκουν σε εμάς. Τους αποκαλούμε τους Σύρους»- τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, το στρατιωτικό σκέλος «της συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκεται στο πεδίο και είναι λυπηρό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ολομόναχη τα τελευταία αυτά χρόνια» προσέθεσε ο Κέρι, σημειώνοντας ότι η παροχή εξοπλισμού και η εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα με στόχο την εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ αν και ξέρουν ότι ο μόνος παράγοντας σταθερότητας είναι η κυβέρνηση Άσαντ, επειδή ο Πρόεδρος της Συρίας είναι σύμμαχος του Βλάντιμιρ Πούτιν επιμένουν να αναζητούν συμμάχους στη λεγόμενη “μετριοπαθή” συριακή αντιπολίτευση, δηλαδή στους κατσαπλιάδες που παριστάνουν τους “δημοκρατικούς”, αλλά στην πραγματικότητα είναι σύμμαχοι των Γάλλων (παλιών αποικιοκρατών της Συρίας) και φυσικά των δυτικών συμφερόντων. Ωστόσο, αυτή η υποτιθέμενη συριακή αντιπολίτευση, όχι μόνο είναι η αιτία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Συρία με την ανάδειξη των τζιχαντιστών αλλά και έχει αποδειχτεί εντελώς ανίκανη να περιφρουρήσει ακόμα και την υποτιθέμενη “επανάστασή” της, η οποία καπελώθηκε θεαματικά από τους τζιχαντιστές.

Οι ΗΠΑ παίζουν παιχνίδια με οριακές ισορροπίες στην περιοχή και η προώθηση της ατζέντας τους, δηλαδή να εγκαθιδρύσουν ένα φιλοαμερικανικό – φιλογαλλικό καθεστώς στη χώρα, σημαίνει ότι πρέπει να πολεμάνε ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος όσο και στην κυβέρνηση της Συρίας. Αλλά επειδή η κυβέρνηση της Συρίας είναι αφοσιωμένη σύμμαχος της Μόσχας, οι ΗΠΑ υπάρχει κίνδυνος να τα κάνουν ακόμα περισσότερο μπάχαλο από ό,τι ήδη τα έχουν κάνει στη χώρα αρνούμενες το αυτονόητο, δηλαδή να συντονιστούν με τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Εξάλλου, εάν ο Άσαντ είναι δικτάτορας, όπως λένε, τα ναζιστικά καθάρματα του Κιέβου τι άραγε είναι για να απολαμβάνουν της αμερικανικής προστασίας;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr