Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία παρέδωσε στους ισλαμιστές της Λιβύης πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (φωτο)

Η Τουρκία παρέδωσε στους ισλαμιστές της Λιβύης πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκικο δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ σκοπεύει να επιτεθεί κατά των δυνάμεων της Τρίπολης. Σημειώνει επίσης ότι νέα όπλα παραδόθηκαν στους υποστηρικτές της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και ότι γίνεται εκπαίδευση για τη χρήση τους από Τούρκους.

«Ενώ το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης συνεχίζεται στη σκιά των διαφωνιών σχετικά με τα ονόματα για τη μεταβατική κυβέρνηση, ο Χαλίφα Χαφτάρ, άρχισε να μετακινεί τις δυνάμεις του από τα ανατολικά της χώρας προς τα δυτικά με νέα όπλα, και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα επιθέσεις», γράφει η τουρκική «Γενί Ακίτ» προοιωνίζοντας συγκρούσεις στην περιοχή της Σύρτης, αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Όπως σημειώνει: «Ο Χαφτάρ ο ηγέτης των παράνομων ένοπλων δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, δεν έλαβε μέτρα για να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη γραμμή Σύρτης-Τζούφρα, παρότι έχει περάσει ένας μήνας από τη συμφωνία».

Το τούρκικο δημοσίευμα, επισημαίνει ότι στις 23 Οκτωβρίου υπογράφηκε στη Γενεύη της Ελβετίας συμφωνία για «την πλήρη κατάπαυση του πυρός, που αναφέρεται στην απομάκρυνση των δυνάμεων από τη γραμμή Σύρτης-Τζούφρα και αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων εντός 3 μηνών».

«Ωστόσο, ο Χαφτάρ δεν απέσυρε τις δυνάμεις του από τη γραμμή Σύρτης–Τζούφρα παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας από τη συμφωνία», σημειώνει το δημοσίευμα.

Πριν από δύο ημέρες η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς, δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων μαχητών και μισθοφόρων που πολεμούν εναντίον του Χαλίφα Χαφτάρ αντί να μειώνεται, μεγαλώνει.

Το τούρκικο κείμενο σημειώνει, ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ισχυρίστηκε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ.

Προσθέτει, ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ προμηθεύτηκαν μοντέρνους εκτοξευτές πυραύλων από τη Σερβία, τύπου «Morava MLRS».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζει η Γενί Ακίτ, υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρίπολης και η Τουρκία «θα συνεχίσει να παρέχει εκπαίδευση στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας».

Μάλιστα, τονίζει ότι η Τουρκία παρέδωσε στις δυνάμεις της Τρίπολης εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών και τώρα εκπαιδεύει τους υποστηρικτές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, στη χρήση τους.

Οι τζιχαντιστές, που παριστάνουν τον «στρατό» της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την εκπαίδευσή τους με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr