Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα: Ο κορωνοϊός προήλθε από αυστραλιανές μπριζόλες

Κίνα: Ο κορωνοϊός προήλθε από αυστραλιανές μπριζόλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην κινεζική κυβερνητική εφημερίδα «Global Times», το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι ο κορωνοϊός ίσως ξεκίνησε στην Αυστραλία και ταξίδεψε στην αγορά της Βουχάν μέσω κατεψυγμένων κρεάτων.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο κορωνοϊός να εισήχθη στην αγορά της Βουχάν» σημειώνει η εφημερίδα αν και παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις.

Οι επιστήμονες της Δύσης λένε ότι αυτή η θεωρία είναι «σε μεγάλο βαθμό υποθετική» και πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό η νόσος να πέρασε από τις νυχτερίδες σε κάποιο άλλο ζώο και από εκεί στους ανθρώπους μέσω της αγοράς της Βουχάν.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν αμφιβολίες για το γεγονός ότι η Covid-19 ξεκίνησε από τη Βουχάν, οι «Global Times» γράφουν ότι «κατεψυγμένα προϊόντα εισήχθησαν στην πόλη από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων κρέατα από τη Βραζιλία και τη Γερμανία, αυστραλιανή μπριζόλα, κεράσια από τη Χιλή και θαλασσινά από τον Ισημερινό».

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι οι εργαστηριακές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι η Covid-19 θα μπορούσε να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων.

Ο Yang Zhanqiu ειδικός παθολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βουχάν, δήλωσε στους «Global Times» ότι «αν και δεν είχε περάσει από το μυαλό μας, τώρα φαίνεται εύλογο ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εισήλθε στη Βουχάν μέσω εισαγόμενων κατεψυγμένων προϊόντων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει ότι ο ιός μπορεί να «επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες ψυχρής αποθήκευσης», αλλά τα παραδείγματα είναι «σπάνια και απομονωμένα».

Οι «Global Times» δήλωσαν ότι από τον Ιούλιο έχουν εντοπιστεί 40 κρούσματα κορωνοϊού σε εισαγόμενα κατεψυγμένα κρέατα.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά επίσημα στη Βουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, προτού ο ιός εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μέχρι σήμερα 1,5 εκατομμύρια θανάτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr