Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε 41χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό μετά από εννέα μήνες στο νοσοκομείο

Τι είπε 41χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό μετά από εννέα μήνες στο νοσοκομείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας 41χρονης, της Ρόσα Φελίπε, που νίκησε τον κορωνοϊό μετά από εννέα μήνες σε νοσοκομείο του Μαϊάμι.

Όλο αυτό το διάστημα, από το πρώτο μέχρι και το δεύτερο της πανδημίας, η απελπισία, ο πόνος και η αναμονή εναλάσσονταν στην καθημερινότητα της γυναίκας που έστειλε μέχρι και γράμμα στα παιδιά της με το οποίο τα αποχαιρετούσε.

Η μητέρα δύο αγοριών, ηλικίας 12 και πέντε ετών, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διαβήτη και άσθμα, βγήκε με κλάματα από το νοσοκομείο.

Με δάκρυα στα μάτια και μπροστά στις κάμερες είπε:

«Ο κορωνοϊός είναι αληθινός».

Έσπευσε να δώσει μέσα από τη συγκίνησή της ένα μήνυμα σε όσους δεν λαμβάνουν σοβαρά τη νόσο και την αντιμετωπίζουν σαν γρίπη.

Βγήκε μέσα σε ένα κλίμα ανακούφισης και χαράς από το νοσοκομείο, όπου έδινε τη μάχη της και στο οποίο εργάστηκε για 15 ολόκληρα χρόνια στον τομέα των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων ως τεχνικός.

Ο εφιάλτης της στο Jackson Memorial Hospital έμοιαζε να μην έχει τέλος.

Παρόλο που φαίνεται να πέρασε, το σκοτάδι θα είναι ορατό και στην καθημερινότητα της γυναίκας αφού εξαιτίας της πολύμηνης νοσηλείας ανέπτυξε σοβαρά κινητικά προβλήματα, από πήξη αίματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει δάχτυλα του χεριού της που έχουν μελανιάσει λόγω ακινησίας.

Η Φελίπε εμφανίστηκε σε καροτσάκι όταν βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ η ανηφόρα είναι ακόμη μπροστά καθώς θα κληθεί να μάθει ξανά να περπατά.

Η παραμονή της στο νοσοκομείο άλλαξε ριζικά τη ζωή της και τα επεισόδια του θρίλερ ήταν πολλά: νοσηλεία στην εντατική για δύο μήνες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμοκάθαρση…

Μέσα στην εννιάμηνη περιπέτεια της γυναίκας, τόσο οι γιατροί όσο και η ίδια φοβήθηκαν τον θάνατο βλέποντας την κατάστασή της να χειροτερεύει.

«Πάντα φοβόμουν τη μόλυνση από κορωνοϊό.

»Εάν μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα να περπατήσω μετά, θα αντιμετώπιζα διαφορετικά την κατάσταση», είπε έξω από το νοσοκομείο.

Ο αναπνευστήρας ο οποίος τοποθετήθηκε στην ασθενή έσωσε τη ζωή της, ωστόσο, η ζημιά όμως που υπέστη στους μύες της είναι φανερή.

Το δράμα ξεκίνησε σύμφωνα με την 41χρονη από τα ελλιπή μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Στο νοσοκομείο του Μαϊάμι, όπου καταγράφηκαν πάνω από 12.500 κρούσματα σε υγειονομικούς, οι εργαζόμενοι φορούσαν την ίδια μάσκα επί δύο εβδομάδες, μέχρι να λερωθεί ή να βραχεί.

Δεν υπήρχε μέριμνα ώστε να προμηθεύεται το προσωπικό τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η κορύφωση του δράματος έφτασε όταν η Φελίπε ζήτησε ένα χαρτί, προτού διασωληνωθεί, για να γράψει αποχαιρετιστήριο γράμμα στα παιδιά της.

«Να είστε ευγνώμονες που ο Θεός μάς έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε όσο χρόνο περάσαμε μαζί»… έγραφε, μεταξύ άλλων, στο σπαρακτικό σημείωμά της.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι η «Μακρά COVID-19»: Αμερικανίδα έχει κορωνοϊό επί 6 μήνες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr