Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίλησαν τα όπλα μεταξύ Κούρδων της Συρίας και Κούρδων του Ιράκ στα σύνορα

Μίλησαν τα όπλα μεταξύ Κούρδων της Συρίας και Κούρδων του Ιράκ στα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμφύλια μάχη μεταξύ κουρδικών ενόπλων δυνάμεων ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στα σύνορα μεταξύ συριακού και ιρακινού Κουρδιστάν. Όπως υποστηρίζουν οι Αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, η σύγκρουση ήταν αποτέλεσμα της άρνησης των Πεσμεργκά (στρατιώτες του ιρακινού Κουρδιστάν) να επιτρέψουν το πέρασμα στο έδαφός τους από τη Συρία στρατιωτών των YPG, δηλαδή των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας (Υπουργείο Πεσμεγκά) του ιρακινού Κουρδιστάν, Σαρμπάστ Λαζγίν, δήλωσε, μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ότι, οκτώ στρατιώτες των YPG έγιναν αντιληπτοί από τους Πεσμεργκά κοντά στο σύνορο του Φισαμπούρ, μεταξύ ιρακινού Κουρδιστάν και Συρίας και απέτρεψαν την «παράνομη είσοδό τους».

«Τρεις από αυτούς γύρισαν πίσω, αλλά οι υπόλοιποι πέντε επέμεναν να εισέλθουν στην κουρδική περιοχή, το οποίο δεν τους επιτράπηκε από τους Πεσμεργκά», εξήγησε ο αν. υπουργός.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, συνέχισε ο κ. Λαζγίν, μια ομάδα από 60 στρατιώτες των YPG εξαπέλυσε οργανωμένη επίθεση στις δυνάμεις των Πεσμεργκά στη Σαχίλα, κάνοντας χρήση και βαρέους οπλισμού.

«Η μάχη κράτησε δύο ώρες και τελικά οι YPG απωθήθηκαν», είπε.

Η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν είναι δεξιά και στην ηγεσία της έχει την οικογένεια των Μπαρζανί, παλιοί κοτζαμπάσηδες της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με το τουρκικό καθεστώς.

Οι YPG της Συρίας είναι σοσιαλπατριώτες, δημοκρατικοί, αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό τους ηγέτη τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για αυτό και κατηγορούνται ως συγκαλυμμένος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στην Τουρκία.

Οι σοσιαλιστές «οτσαλανικοί» έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση με τους δεξιούς «μπαρζανίδες» και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μιλήσει τα όπλα.

«Αυτό δεν είναι νέο περιστατικό, αλλά το PKK λειτουργεί έτσι εδώ και χρόνια», υπογράμμισε ο αν. υπουργός Λαζγίν, ταυτίζοντας τις YPG με το PKK, έναν ισχυρισμό που προβάλει κυρίως η Τουρκία για να διαταράξει τη συμμαχία των YPG με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο Λαζγίν κατέκρινε επίσης πρόσφατη δήλωση του στρατηγού Μαζλούμ Αμπντί, διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων συνιστώσα αποτελούν οι YPG, επειδή κατηγόρησε το δεξιό κυβερνών κόμμα του ιρακινού Κουρδιστάν, KDP, πως επιτέθηκε σε αντάρτες του PKK κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Ο Ιμπραήμ Καλίν (MİT) εισήλθε παράνομα στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές

Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυμάτισαν τέσσερις – Οι Τούρκοι απάντησαν με αεροπορική επιδρομή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr