Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάλι ψέματα είπε ο Τσαβούσογλου – ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμερικανοτουρκική ομάδα για τους S-400»

Πάλι ψέματα είπε ο Τσαβούσογλου – ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμερικανοτουρκική ομάδα για τους S-400»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίες έκαναν λόγο για τη σύσταση αμερικανοτουρκικής ομάδας εργασίας σχετικά με το θέμα των S-400, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μια τέτοια ομάδα εργασίας και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εφαρμογή των κυρώσεων CAATSA.

Όπως μάλιστα εξήγησε, υπάρχουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο ρουτίνας με αντικείμενο τον αντίκτυπο που θα έχουν οι κυρώσεις στη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

«Κατανοούμε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διευκρινίσει τις τοποθετήσεις του υπουργού (Μεβλούτ Τσαβούσογλου).

»Δεν υπάρχει ομάδα εργασίας σχετικά με τις κυρώσεις CAATSA ή για την “εξέταση” των απειλών που θέτει το σύστημα S-400 στα F-35.

»Υπάρχουν διαβουλεύσεις ρουτίνας σε επίπεδο εργασίας σχετικά με τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία.

»Παραμένουμε δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων, όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Πομπέο στις 14 Δεκεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανατολίτικη κουτοπονηριά

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, υποστήριξε -με ανατολίτικη κουτοπονηριά, παρουσιάζοντας ως αμερικανική πρόταση την τουρκική επιθυμία- ότι δήθεν οι ΗΠΑ πρότειναν τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τις εν λόγω κυρώσεις, σημειώνοντας μάλιστα πως η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να πει «ναι» σε τέτοιες προτάσεις, διότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου.

Είδατε πώς λειτουργεί ο κουτοπόνηρος ανατολίτης ισλαμιστής;

Ενώ στην πραγματικότητα η Τουρκία είναι εκείνη που επιδιώκει τη σύσταση μιας τέτοιας κοινής ομάδας εργασίας, τι σκαρφίστηκε το ανατολίτικο κεφάλι του;

Την παρουσιάζει ως δήθεν πρόταση των ΗΠΑ, την οποία μάλιστα η Τουρκία αποδέχεται με προθυμία, νομίζοντας ότι μπορεί με αυτό το «παπατζίδικο» τέχνασμα να φέρει την κοσμοκράτειρα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Αυτά τα τερτίπια μπορεί να πιάνουν στους υποβαθμισμένους μαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης μεταξύ θρησκόληπτων συμμοριτών και μικροαπατεώνων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως διπλωματία σοβαρού κράτους.

Επί της ευκαιρίας να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι Τούρκοι συνηθίζουν αυτό το τερτίπι, δηλαδή να παρουσιάζουν τις επιθυμίες τους ως δήθεν προτάσεις των συνομιλητών τους που τις αποδέχονται.

Επίσης, συνηθίζουν να βάζουν και λόγια, που ποτέ δεν ειπώθηκαν, σε στόματα άλλων.

Και όταν τους διαψεύδουν δεν ντρέπονται, διότι ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν ο Ερντογάν και η αυλή του;

Είναι ξεδιάντροποι, μαφιόζοι και χαμηλής καταγωγής υπόκοσμος.

Στην ακμή της κεμαλικής Τουρκίας «τύποι» σαν τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου θα πουλούσαν φιστίκια και χουρμάδες στους τουρίστες έξω από τον Πύργο του Γαλατά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr