Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται και για υποκίνηση βίας

O Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται και για υποκίνηση βίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα νέα άρθρα μομφής εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους Δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η συνομιλία με τον υπουργό της Τζόρτζια

Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» σχεδόν 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές στην Τζόρτζια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών.

»Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές.

Διώξεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε δίωξη σε έναν αντιπρόσωπο του νομοθετικού σώματος της Δυτικής Βιρτζίνια για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κεν Κολ.

Πρόκειται για τον Ντέρεκ Έβανς, ο οποίος εκλέγεται στη 19η Περιφέρεια της Δυτικής Βιρτζίνια και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Μάλιστα, φέρεται ότι βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του κατά την εισβολή.

Δίωξη έχει ασκηθεί επίσης στον Ρίτσαρντ Μπάρνετ, τον άνδρα που φωτογραφήθηκε μέσα στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Ο Μπάρνετ, ο οποίος μπήκε στο γραφείο της Πελόζι, πόζαρε για τη φωτογραφία, άφησε ένα σημείωμα και αφαίρεσε μέρος της αλληλογραφίας της προέδρου, συνελήφθη στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο και κατηγορείται για «βίαιη εισβολή» στον χώρο του Κογκρέσου.

Συνολικά, διώκονται από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη 15 πρόσωπα.

Μεταξύ αυτών είναι ένας άνδρας από την Αλαμπάμα, ο οποίος είχε έντεκα βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα σε ένα φορτηγάκι, σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο, ένας άλλος που φέρεται ότι γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό για να μπει στο κτίριο και ένας τρίτος που εισέβαλε έχοντας επάνω του ένα γεμάτο όπλο.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις

Ο Κολ είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις και διώξεις.

«Έχουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες εισαγγελείς και πράκτορες που εργάζονται σε τρία διοικητικά κέντρα, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα», επισήμανε.

Ο ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν ανακοίνωσε επίσης ότι το FBI θα συνεργαστεί με την αστυνομία της Ουάσιγκτον στην έρευνα για τον θάνατο του αστυνομικού Μπράιαν Σίκνικ.

«Ακόμη κι αν φύγατε από την περιοχή της πρωτεύουσας, να περιμένετε ότι θα σας χτυπήσουμε την πόρτα αν διαπιστώσουμε ότι παίξατε ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα στο Καπιτώλιο» είπε από την πλευρά του ο Στίβεν Ντ’ Αντουόνο, ο υποδιευθυντής του FBI στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr