Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το Μεξικό χαιρετίζει το τέλος της κατασκευής του τείχους» στα σύνορα με τις ΗΠΑ

«Το Μεξικό χαιρετίζει το τέλος της κατασκευής του τείχους» στα σύνορα με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το Μεξικό χαιρετίζει το τέλος της κατασκευής του τείχους». Με τα λόγια αυτά εξέφρασε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ την ικανοποίηση της κυβέρνησής του για την αναστολή της κατασκευής τείχους στα σύνορά με τις ΗΠΑ, απόφαση που έλαβε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως και για τα σχέδιά του για μεταρρύθμιση της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Αυτό το «αντιμεταναστευτικό» τείχος ήταν μία από τις βασικές υποσχέσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου ο Εμπράρδ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεταρρύθμιση της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής από τον Μπάιντεν, κάνοντας λόγο «για έναν δρόμο προς τη διπλή υπηκοότητα».

«Όπως έγραψε ο πρόεδρος (του Μεξικού Άντρες) Λόπες Ομπραδόρ πριν μερικά χρόνια στον πλέον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: οι γέφυρες ανοίγουν τον δρόμο της συνεργασίας και της κατανόησης» πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε χθες Τετάρτη διάταγμα με το οποίο τερματίστηκε η κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Επίσης θα παρουσιάσει στο Κογκρέσο ένα σχέδιο μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, χάρη στο οποίο θα μπορέσει να διευθετηθεί η κατάσταση των περίπου 700.000 «Ονειροπόλων» (Dreamers), των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά και οι οποίοι ζουν έκτοτε εκεί.

Το πρόγραμμα που προστατεύει τους Ονειροπόλους από την απέλαση, το DACA, είχε δημιουργηθεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ το κατήργησε το 2017.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι συμμερίζεται τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Μπάιντεν για την αρχή της θητείας του, κυρίως τη μετανάστευση, ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Μεξικό, και τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

«Συμφωνώ με τις τρεις βασικές προσεγγίσεις του (…) Είναι πολύ σημαντικές: (η μάχη κατά) της πανδημίας (covid-19), η αναζωογόνηση της οικονομίας και η μετανάστευση» δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ λίγο πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στον οποίο ευχήθηκε μια «αποδοτική θητεία».

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον Τραμπ, ήταν μεταξύ των τελευταίων ηγετών που είχαν συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr