Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία επιμένει στη διείσδυση στη Βόρεια Μακεδονία – Συνεργασία στον τομέα της γεωργίας

Η Τουρκία επιμένει στη διείσδυση στη Βόρεια Μακεδονία – Συνεργασία στον τομέα της γεωργίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία,

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας της Τουρκίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, ανέφερε ότι οι τουρκικές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίστηκαν παρά την επιδημία της Covid-19, πέρυσι και έφθασαν στο ύψος των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το πρακτορείο Anadolu και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας και Δασών, ο υπουργός Μπεκίρ Πακντεμιρλί συναντήθηκε στο υπουργείο με τον Υπουργό Γεωργίας, Δασοκομίας και Οικονομίας των Υδάτων της Βόρειας Μακεδονίας, Αρτζάνιτ Χότζα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νασέρ Νουρεντίνι.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν πολλά θέματα όπως το εμπόριο γεωργικών προϊόντων και οι επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Πακντεμιρλί δήλωσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους φίλους μας της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας ότι είναι ικανοποιημένος με τις ενεργές και δυναμικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Πακντεμιρλί δήλωσε:

«Εκτός από τη φιλία και τη συνεργασία έχουμε καθιερώσει το πολιτικό επίπεδο, οι πολίτες που ζουν στην Τουρκία βορειομακεδονικής καταγωγής Τούρκοι, μας φέρνουν πιο κοντά.

»Παρά την πανδημία οι τουρκικές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίστηκαν το 2020 και ανήλθαν στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

»Ο αριθμός των τουρκικών εταιρειών στη Βόρεια Μακεδονία είναι κοντά στις 100, με περίπου 5.000 θέσεις εργασίας που παρέχονται από αυτές τις εταιρείες.

»Περίπου 1000 έργα με συνολικό μέγεθος άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν εκτελεστεί στη Βόρεια Μακεδονία από το 2005».

Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και της Ασφάλειας των Τροφίμων, μνημόνιο συμφωνίας για τη συνεργασία στον τομέα της δασοκομίας και μνημόνια συμφωνίας για τη συνεργασία στον τομέα των υδάτων.

Η Τουρκία εξάγει στη Βόρεια Μακεδονία, ντομάτες, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, φαρμακευτικά προϊόντα στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr