ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό την Πέμπτη στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό την Πέμπτη στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS/IS/Daesh) ανέλαβε την ευθύνη για τις δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην κεντρική Βαγδάτη την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου με θύματα περισσότερους από 30 νεκρούς πολίτες και 100 τραυματίες.

Η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη, αναφέρει ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που χτύπησαν στην κεντρική Βαγδάτη την Πέμπτη ονομάζονταν Άμπου Γιουσίφ Αλ Ανσάρι και Μοχάμαντ Αρίφ Αλ Μουχατζίρ.

Η τρομοκρατική οργάνωση καυχιέται για τη δολοφονία των 30+ πολιτών και αποκαλεί τα θύματα «al-rafidah» («αυτούς που απέρριψαν»), έναν υποτιμητικό όρο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για τους σιίτες μουσουλμάνους, τους οποίους θεωρεί «αποστάτες» (murtad) του Ισλάμ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Πέμπτης από το Ισλαμικό Κράτος ήταν οι πρώτες του 2021 στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο κεντρικό τμήμα της πόλης, με έναν τρομοκράτη να πυροδοτεί το γιλέκο αυτοκτονίας του σε μια δημοφιλή αγορά και τον άλλο μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Συνελήφθη 21χρονος Ισραηλινός μουσουλμάνος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Γιόνι Μπεν-Μεναχέμ: Η Συρία επιδιώκει ισλαμιστική επέκταση σε Λίβανο και Γκολάν για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων

Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο τρομοκρατίας – Η Χεζμπολάχ έτοιμη να «κάψει» τον Λίβανο

Η Χαμάς θα εξαπολύσει προπαγάνδα περί «λιμού» στη Γάζα

Συρία: Ισλαμιστές απήγαγαν Ελληνορθόδοξο κοσμηματοπώλη και ζητάνε λύτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr