Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως χώρα που δεν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στο euronews, μάλιστα, ο Γιούνκερ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «όπως είναι τώρα, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζοντας παράλληλα πως η συμπεριφορά της απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν είναι αποδεκτή.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν τέθηκε κατά των κυρώσεων, υπογράμμισε ωστόσο ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία, ότι η συμπεριφορά της δεν είναι συμπεριφορά σύμμαχης χώρας, ενώ σχετικά με τις τουρκικές αξιώσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος τους.

Ερωτηθείς για τον διχασμό που επήλθε στην ΕΕ σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Γιούνκερ ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διχασμένη και χωρίς την επιρροή του Ερντογάν σε αυτό το ζήτημα και πως θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι εάν συνεχίσει έτσι η πόρτα της Ευρώπης δεν είναι ανοιχτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr