Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν: «Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα» και δίνει ακόμα 1,9 τρισ. δολάρια

Μπάιντεν: «Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα» και δίνει ακόμα 1,9 τρισ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί του σύμμαχοι στο Κογκρέσο προχώρησαν με το πακέτο ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων COVID-19 την Παρασκευή, καθώς οι βουλευτές ενέκριναν ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν το σχέδιο του κ. Μπάιντεν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Με ψηφοφορία του κόμματος 219-209, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού, αφού το εγκρίνει η Γερουσία σε ψηφοφορία.

Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έδωσε τη θετική ψήφο στη Γερουσία για πρώτη φορά.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι προέβλεψε ότι η τελική νομοθεσία για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις της COVID-19 θα μπορούσε να περάσει από το Κογκρέσο πριν από τις 15 Μαρτίου, όταν λήξουν ειδικά επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν και οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι ήθελαν να θεσπίσουν το τεράστιο πακέτο βοήθειας το συντομότερο δυνατό για να αντιστρέψουν την πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους από 450.000 Αμερικανούς και άφησε εκατομμύρια άνεργους.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ήταν ανοιχτός σε συμβιβασμούς με τους Ρεπουμπλικάνους όσο δεν επιβραδύνουν τα πράγματα.

«Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στο να βοηθήσω τώρα Αμερικανούς που πλήττονται τόσο άσχημα και να μπλοκαριστούμε σε μια μακρά διαπραγμάτευση … αυτή είναι μια εύκολη επιλογή.

»Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα», είπε.

Η συνεχιζόμενη μεταβολή της αγοράς εργασίας, υπογραμμισμένη από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, απέδειξε την ανάγκη για επιθετική δράση, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προτείνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από το ένα τρίτο του μεγέθους του σχεδίου των Δημοκρατικών.

Ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί, όπως ο Λάρι Σάμερς, οικονομικός σύμβουλος του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησαν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να ξοδεύει πάρα πολλά.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Μ. Μπέργκες δήλωσε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να περιμένει έως ότου δαπανηθούν όλα τα προηγούμενα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια για την πανδημία.

Είπε ότι 1 τρισεκατομμύριο δολάρια δεν έχει ακόμη βγει από την πόρτα.

«Γιατί είναι ξαφνικά τόσο επείγον να περάσουμε άλλα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια;», είπε.

Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού επιτρέπει στους Δημοκρατικούς να εγκρίνουν το σχέδιο του Μπάιντεν με απλή πλειοψηφία στη Γερουσία των 100 μελών, αντί των 60 ψήφων που απαιτούνται για την πλειονότητα της νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν 50 έδρες στην αίθουσα των 100 εδρών, μπορεί να μην χρειάζονται Ρεπουμπλικανικές ψήφους. Οι Δημοκρατικοί έχουν πλειοψηφία 10 εδρών στο Σώμα.

Στην ολονύκτια συνεδρίασή της της, η Γερουσία ψήφισε να αντιταχθεί στην άμεση αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού από 7,25 δολάρια ανά ώρα σε 15 δολάρια ανά ώρα.

Οι γερουσιαστές υποστήριξαν επίσης μια πρόταση που ζητούσε τις άμεσες πληρωμές έως και 1.400 δολάρια να προσαρμοστούν σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι είναι ανοιχτός σε αυτήν την ιδέα.

Η ψηφοφορία στο Σώμα την Παρασκευή ενσωμάτωσε τις αλλαγές της Γερουσίας.

Οι εγκριθείσες τροπολογίες δεν φέρουν την ισχύ του νόμου σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν ως κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη του πραγματικού πακέτου βοήθειας για τον κορωνοϊό τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr