Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ελεύθεροι σκοπευτές της οργάνωσης τρομοκρατούν χωριά στο αν. Ιράκ

Ισλαμικό Κράτος: Ελεύθεροι σκοπευτές της οργάνωσης τρομοκρατούν χωριά στο αν. Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οκτώ χωριά στην επαρχία Ντιγιάλα, στο ανατολικό Ιράκ, είναι πιθανό να εκκενωθούν, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή των ελεύθερων σκοπευτών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε Ιρακινός αξιωματούχος.

Ο Λουκμάν Μοχάμαντ, ένας κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στο BasNews ότι τα χωριά του Σεΐχ Μπαούα -που βρίσκονται μεταξύ Τζαλάουλα και Κουλάτζο- έχουν κυριευτεί από πανικό καθώς οι ελεύθεροι σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους στοχεύουν τους ντόπιους τις νύχτες.

Κατηγόρησε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για αποτυχία να ασφαλίσουν την περιοχή και να απομακρύνουν τους κρυμμένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά από χρόνια από την ανακοίνωση της στρατιωτικής νίκης επί της οργάνωσης.

Ο Σαμάλ Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής Ασφαλείας στο Κουλάτζο, επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews ότι οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται την αποτυχία του ιρακινού στρατού στην περιοχή καθώς και τη γεωγραφία, η οποία τους παρέχει κάλυψη στα δάση και τα βουνά.

«Η απειλή του Ισλαμικού Κράτους έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές του νέου έτους», πρόσθεσε ο Αμπντουλραχμάν, σημειώνοντας ότι η οργάνωση έχει εντείνει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες στην περιοχή προκαλώντας πανικό στους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ο μανάβης Άχμεντ αλ Άχμεντ πάλεψε με έναν τζιχαντιστή κι έσωσε Εβραίους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr