Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων στο Βέλγιο

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων στο Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αρχές στο Βέλγιο απέτρεψαν αρκετές επιθέσεις που σχεδίαζαν τζιχαντιστές που επέστρεψαν στη χώρα από τη Συρία όπως και από συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

Η εφημερίδα L’Echo σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Σάββατο επικαλείται ανώνυμες πηγές οι οποίες ισχυρίζονται ότι είχαν προγραμματιστεί επιθέσεις στο Βέλγιο, όπως εκείνη στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες τον Μάιο που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Κύριος ύποπτος για αυτούς τους τρομοκρατικούς σχεδιασμούς είναι ο Γάλλος πολίτης Μεχντί Νεμούς (Medhi Nemmouche) ο οποίος έμεινε ένα χρόνο στη Συρία πολεμώντας με το Ισλαμικό Κράτος και τώρα κρατείται στο Βέλγιο αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του φόνου και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τουλάχιστον 400 Βέλγοι υπήκοοι υπολογίζεται ότι έφυγαν για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και 90 από αυτούς είναι γνωστό ότι έχουν επιστρέψει στο Βέλγιο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα L’Echo.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι πηγές της δεν θέλησαν να δώσουν λεπτομέρειες για τους στόχους που σχεδίαζαν να χτυπήσουν οι τζιχαντιστές, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες.

Ωστόσο, έγιναν αρκετές συλλήψεις, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες αλλά επιβεβαίωσαν ότι έγιναν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

“Εργαζόμαστε ακούραστοι, όλο το 24ωρο, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν”, είπε Βέλγος αξιωματούχος στο Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο Βέλγιο όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τους μουσουλμάνους υπηκόους τους που πήγαν στη Συρία και στο Ιράκ να πολεμήσουν και τώρα επιστρέφουν, βετεράνοι και ψημένοι στις μάχες και ακόμα πιο ριζοσπαστικοί από όταν έφυγαν, άνθρωποι που θεωρούνται απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Τον Ιούνιο βελγικό δικαστήριο διέταξε 46 ύποπτοι για μέλη της οργάνωσης Σαρία Φορ Μπέλτζιουμ (Sharia4Belgium), δηλαδή Σαρία για το Βέλγιο, μιας ομάδας εξτρεμιστών που θεωρείται ύποπτη ότι έστελνε νεαρούς να πολεμήσουν στη Συρία, να οδηγηθούν σε δίκη αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr