Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην εξέδρα του κοιτάσματος Λεβιάθαν Ισραηλινός και Αιγύπτιος υπουργοί Ενέργειας με τις σημαίες τους

Στην εξέδρα του κοιτάσματος Λεβιάθαν Ισραηλινός και Αιγύπτιος υπουργοί Ενέργειας με τις σημαίες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς και ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Ταρέκ ελ Μόλα επισκέφθηκαν το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν τη Δευτέρα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου αμφότεροι συμφώνησαν να εργαστούν για μια συμφωνία μεταξύ των χωρών τους για τη σύνδεση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν του Ισραήλ με εγκαταστάσεις που ανήκουν στην αιγυπτιακή εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω υπεράκτιου αγωγού.

Η συμφωνία θα διευκόλυνε το Ισραήλ να εξάγει υγροποιημένο αέριο στην Ευρώπη μέσω των αιγυπτιακών εργοστασίων.

Ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι άκουσε για τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ενεργειακής οικονομίας του Ισραήλ από την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, και πρόσθεσε ότι εντυπωσιάστηκε από την εξέδρα, η οποία μόλις πριν από ένα χρόνο -τον Ιανουάριο του 2020- άρχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, το φυσικό αέριο που παράγεται στην εξέδρα αερίου του Λεβιάθαν ρέει στην Αίγυπτο. (…) Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη συνεργασία αυτού του είδους μετά την ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ πριν από 40 χρόνια. Συζητάμε την επέκτασή της. Η Αίγυπτος γίνεται περιφερειακό κέντρο φυσικού αερίου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε σε αυτήν τη συνεργασία», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας.

Το Ισραήλ εξάγει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο το τελευταίο έτος, αυτό σηματοδοτεί τη σημαντικότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών από τότε που υπογράφηκαν μεταξύ τους ειρηνευτικές συμφωνίες πριν από σχεδόν 42 χρόνια, δήλωσε ο Στάινιτς.

Συζήτησαν επίσης τρόπους αύξησης της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός θαλάσσιου κοιτάσματος της Γάζας, της δημιουργίας ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Τζενίν και της παροχής φυσικού αερίου στους Παλαιστινίους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr