Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη δημοσκοπική πτώση του κόμματος της Μέρκελ εξαιτίας του κορωνοϊού

Μεγάλη δημοσκοπική πτώση του κόμματος της Μέρκελ εξαιτίας του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υποστήριξη για τους συντηρητικούς της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, καθώς η απογοήτευση από την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού αυξάνεται στη χώρα.

Εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου χωρίς την κυρία Μέρκελ, η οποία αποχωρεί έπειτα από τέσσερις θητείες στην καγκελαρία, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό του κόμμα η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) έχασαν 4 ποσοστιαίες μονάδες σε μια εβδομάδα, πέφτοντας στο 29%, όπως δείχνει δημοσκόπηση του Forsa.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει η δημοτικότητά τους από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19 στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020 και έπεται μιας ιστορικής ήττας του κόμματος της Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές που έγιναν σε δύο κρατίδια την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Πράσινοι αποκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η υποστήριξη προς αυτούς αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 21%, ενώ η υποστήριξη προς τα άλλα κύρια κόμματα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της κυρίας Μέρκελ, συγκεντρώνουν ποσοστό υποστήριξης 16%.

Δυσαρέσκεια για τα εμβόλια – Πλήγμα το σκάνδαλο με τις μάσκες

Πολλοί Γερμανοί έχουν δυσαρεστηθεί λόγω της βραδύτητας στη διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 στη χώρα, η οποία αυτήν την εβδομάδα υπέστη περαιτέρω πλήγμα από την απόφαση να ανασταλεί η διάθεση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα αυξάνονται καθώς κάποια περιοριστικά μέτρα του lockdown έχουν χαλαρώσει και επιπροσθέτως των προβλημάτων σχετικά με τον εμβολιασμό, ακόμη δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή ολοκληρωμένα συστήματα διαγνωστικών εξετάσεων.

Στο μεταξύ εταιρείες στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις στην καταβολή βοήθειας και ένα σκάνδαλο εντός του συντηρητικού μπλοκ με την προμήθεια προστατευτικών μασκών έπληξε περαιτέρω τη φήμη του.

Ο αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να απομακρύνει υπουργούς.

«Απομένουν μόνον λίγοι μήνες ως τις εκλογές, αλλά η αλλαγή του Γενς Σπαν από υπουργός Υγείας θα βοηθούσε να οικοδομηθεί νέα εμπιστοσύνη στο κράτος μεταξύ του πληθυσμού», δήλωσε ο Κουμπίτσκι στο μέσο RND, προσθέτοντας ότι και ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ θα πρέπει να φύγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr