Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκωτία: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία μετά την πανδημία

Σκωτία: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία μετά την πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Σκωτίας δημοσίευσε προσχέδιο νόμου για ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της μετά την πανδημία, εν μέσω αναταραχής για την Πρώτη Υπουργό της Σκωτίας που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας Νικόλα Στάρτζεον, έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, εναπόκειται στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας να αποφασίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, στην οποία το Λονδίνο παραμένει κατηγορηματικά αντίθετο, αλλά η τοπική κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την υγειονομική κρίση.

Το ερώτημα που τίθεται «Μπορεί η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα;» φέρεται να παραμένει το ίδιο με αυτό του 2014, όπου η βρετανική επαρχία είχε αποφασίσει σε ποσοστό 55% να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το Brexit, κατά του οποίου οι Σκωτσέζοι ψήφισαν σε ποσοστό 62% το 2016, άλλαξε τα δεδομένα και αύξησε την επιθυμία για ανεξαρτησία.

Ένα ισχυρό ΝΑΙ στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, θα καθιστούσε αβάσιμη τη θέση της κυβέρνησης Τζόνσον, η οποία επιμένει να αρνείται νέα διαβούλευση.

Οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας ελπίζουν να αποσπάσουν στις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου μια τόσο μεγάλη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, που θα καθιστούσε αβάσιμη τη θέση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, η οποία επιμένει να αρνείται στη Σκωτία νέα διαβούλευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr