Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπλίνκεν «έσφιξε» τον Τσαβούσογλου: Ξεφορτωθείτε τους S-400

Ο Μπλίνκεν «έσφιξε» τον Τσαβούσογλου: Ξεφορτωθείτε τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στη διαδικασία των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες.

»Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπλίνκεν.

Σε ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε πως ο Μπλίνκεν ζήτησε ξανά από τον Τσαβούσογλου την απόσυρση της Τουρκίας από το σύστημα των S-400.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για όλες τις πλευρές των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στο κτίριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τη διένεξη σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr