Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Tουρκία θέλει να φτιάξει ενδορινικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

H Tουρκία θέλει να φτιάξει ενδορινικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρκία,

Για το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που φιλοδοξεί να αναπτύξει η Τουρκία και το οποίο φιλοδοξεί μάλιστα να αρχίσει να χρησιμοποιεί εντός του 2021, μίλησε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ.

Όπως είπε, Τούρκοι ερευνητές που συνεργάζονται με την εταιρεία νανοτεχνολογίας Nanografi για την ανάπτυξη του εμβολίου, το πρώτο που δημιουργείται στη χώρα για τη νόσο και το οποίο θα είναι ενδορινικό.

Φιλοδοξία της Άγκυρας, είπε, είναι να ξεκινήσει η χορήγησή του εντός του 2021, κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί και από τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις.

Είπε επίσης πως το εμβόλιο θα μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ώστε να καλύπτει τις μεταλλάξεις του ιού.

Ο Βαράνκ έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά την τελετή έναρξης της νέας μονάδας παραγωγής γραφείου της Nanografi στην Άγκυρα.

Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προκλινικών σταδίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιμάμογλου από τη φυλακή: «Εκλογές τώρα – Ο Ερντογάν φοβάται την ήττα»

Ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Το Ιράν με AI «βύθισε» αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Ο Χακάν Φιντάν υπέρ των πυρηνικών του Ιράν και των βαλλιστικών πυραύλων

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr