Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο του «λοκντάουν» σε όλη τη Γερμανία

Η Μέρκελ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο του «λοκντάουν» σε όλη τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο από τα ομοσπονδιακά κρατίδια για να επιβάλει περιορισμούς σε περιοχές που καταγράφουν υψηλό αριθμό νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την Παρασκευή.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει σχέδιο νόμου την επόμενη εβδομάδα, σε στενό συντονισμό με τα κρατίδια, που περιλαμβάνει ένα δεσμευτικό και ολοκληρωμένο lockdown έκτακτης ανάγκης για περιοχές με συχνότητα κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες 100 και άνω», ανέφερε η πηγή.

Σε ποσοστό μόλυνσης μικρότερο από 100 ανά 100.000 άτομα σε διάστημα επτά ημερών, τα κράτη θα διατηρήσουν τον έλεγχο των μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Η Γερμανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, και η κυρία Μέρκελ και αρκετοί περιφερειακοί ηγέτες ζήτησαν ένα σύντομο, απότομο απαγορευτικό, ενώ η χώρα προσπαθεί να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 25.464 σε μια ημέρα, που ήταν 3.576 περισσότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα, και η επίπτωση 7 ημερών ήταν 110,4, σύμφωνα με στοιχεία από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες έδειξαν την Παρασκευή.

Ωστόσο, το RKI προειδοποίησε ότι οι αριθμοί ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικοί μετά το μακρύ Σαββατοκύριακο των διακοπών του Πάσχα, προσθέτοντας ότι αναμένεται αξιόπιστος αριθμός περιπτώσεων από περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μια συνάντηση της καγκελάριου Μέρκελ και των ηγετών των 16 κρατιδίων της Γερμανίας που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, κατά την οποία επρόκειτο να συζητήσουν την επέκταση των περιορισμών για την Covid-19, ακυρώθηκε, δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι τα εθνικά μέτρα ήταν απαραίτητα για να σταματήσουν το τρέχον κύμα λοιμώξεων το συντομότερο δυνατό.

Είπε σε δημοσιογράφους ότι επί του παρόντος υπήρχαν περίπου 4.500 ασθενείς σε ΜΕΘ στη Γερμανία, προσθέτοντας:

«Εάν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πάρα πολύ πιεστικό για το σύστημα υγείας μας».

Υπέρ ενός καθολικού απαγορευτικού ο πρόεδρος του RKI

«Απαιτείται κλείδωμα διάρκειας δύο έως τεσσάρων εβδομάδων για να σπάσει το τρίτο κύμα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος δημόσιας υγείας.

Ο Λόθαρ Βίλερ, πρόεδρος του Robert Koch Institute, δήλωσε ότι οι προβλέψεις έδειξαν ότι η κινητικότητα έπρεπε να μειωθεί μαζικά για να σταματήσει η αύξηση των λοιμώξεων.

«Κάθε μέρα κατά την οποία δεν ενεργούμε, χάνουμε ζωές», είπε σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr