Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μανιασμένη κόλαση» η έξαρση της πανδημίας στη Βραζιλία – 348.718 θάνατοι

«Μανιασμένη κόλαση» η έξαρση της πανδημίας στη Βραζιλία – 348.718 θάνατοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ερευνα που αναμένεται να ξεκινήσει η Γερουσία στη Βραζιλία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, την έξαρση της οποίας στη χώρα αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέκριναν με μια «μανιασμένη κόλαση» προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ τις προηγούμενες 24 ώρες 3.693 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν και επιβεβαιώθηκαν 93.317 κρούσματα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε 348.718 νεκρούς επί συνόλου τουλάχιστον 13.373.174 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα, με τη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων να καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δικαστή Μπαρόσο, η έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως «στις ενέργειες και τις παραλείψεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κυρίως σε ό,τι αφορά την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης στις πολιτείες Αμαζονίας, μετά τις ελλείψεις οξυγόνου για νοσηλευόμενους ασθενείς».

Ο Μπολσονάρου πάντως ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «μαγείρεμα» του Μπαρόσο και των αριστερών στη Γερουσία για να φθαρεί η κυβέρνηση κατηγορώντας τον δικαστή για πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει σταματήσει να ασκεί κριτική στα εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά συνεχίζει να επιτίθεται σε κυβερνήτες Πολιτειών που επιβάλουν lockdowns ακόμη και πιο ήπια μέτρα, κατηγορώντας τους ότι σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους με αυτούς τους περιορισμούς παρά ο ίδιος ο ιός.

«Αυτό που αντιμετωπίζετε εδώ είναι μια μανιασμένη κόλαση μιας έξαρσης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δρ Μπρους Έιλγουορντ, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ωστόσο, η κόπωση και η πολιτική πίεση του Μπολσονάρου ώθησαν κυβερνήτες ορισμένων Πολιτειών να χαλαρώσουν τους περιορισμούς παρά τους αριθμούς ρεκόρ θανάτων που κλονίζουν την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδικοί πάντως έχουν προειδοποιήσει πως ο Απρίλιος θα είναι χειρότερος από τον Μάρτιο, τον μήνα που χάθηκαν πάνω από 66.000 ζωές εξαιτίας της Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr