Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία παραβίασε το εμπάργκο όπλων και μετέφερε στη Λιβύη αμερικανικά τανκ M-60

Η Τουρκία παραβίασε το εμπάργκο όπλων και μετέφερε στη Λιβύη αμερικανικά τανκ M-60
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις αρχές Ιουνίου 2020 η Τουρκία κατηγορήθηκε από τον εκπρόσωπο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Άχμεντ αλ Μισμάρι, για την αποστολή ενός φορτηγού τουρκικού πλοίου, που «έδεσε» στις 28 Μαΐου στο λιμάνι της Μισράτα, το οποίο μετέφερε και παρέδωσε στην τότε ισλαμιστική κυβέρνηση (GNA) της Τρίπολης αμερικανικής κατασκευής τανκ M-60 «Πάτον» [διαβάστε εδώ].

Η κατηγορία συνοδευόταν και με αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες, με τα τανκ φορτωμένα σε νταλίκες να κινούνται στους δρόμους της Μισράτα.

Το TRIBUNE εννοείται ότι είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ενημερωτικές ιστοσελίδες που δημοσίευσε το θέμα.

Τώρα επανερχόμαστε, διότι βγήκαν στη δημοσιότητα νέα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τα αμερικανικής κατασκευής τανκ που έδωσε λαθραία και παράνομα η Τουρκία στους τζιχαντιστές της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Janes, κορυφαίου περιοδικού για τους εξοπλισμούς, φωτογραφίες που κυκλοφόρησε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνουν (και επιβεβαιώνουν) ότι προμήθευσε με αμερικανικής κατασκευής τανκ M-60 το καθεστώς της Τρίπολης.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία εν προκειμένω παραβίασε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη εξοπλίζοντας τη μία από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις και μάλιστα με αμερικανικά άρματα μάχης, τα οποία η Τουρκία απέκτησε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, δηλαδή δεν προβλέπεται να γίνονται αντικείμενο λαθραίας μεταφοράς και μεταπώλησης.

Ωστόσο, θρασύτατο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανάρτησε στις 27 Μαρτίου τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter. Σαν να μην τους νοιάζει.

Είτε δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα, είτε θέλουν να προκαλέσουν τις ΗΠΑ δείχνοντας σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους συμμάχους, ότι μεταπώλησαν αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης, που δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν, πόσω μάλλον παραβιάζοντας επιπρόσθετα και το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνονται Λίβυοι «στρατιώτες» του ισλαμιστικού καθεστώτος να εκπαιδεύονται σε τουλάχιστον τρία αμερικανικής κατασκευής τανκ μέσα σε ένα μεγάλο υπόστεγο.

Το άρμα «Πάτον» θεωρείται σήμερα ξεπερασμένο από τις ΗΠΑ, που το απέσυραν το 1997. Η Τουρκία όμως συνεχίζει να διατηρεί σε υπηρεσία 866 αναβαθμισμένα «Πάτον».

Διαβάστε εδώ το αρχικό δημοσίευμα: M60 tanks transferred to Libya

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και το Ahval: Why did Turkey transfer U.S.-made M60 battle tanks to Libya?

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες «εξαφανίστηκαν» από τον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κυκλοφορούν όμως από άλλους λογαριασμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr