Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία σταματά τη χορήγηση AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60

Η Βουλγαρία σταματά τη χορήγηση AstraZeneca  σε γυναίκες κάτω των 60
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Βουλγαρία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης, ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας.

Η Βουλγαρία έχει χορηγήσει σε 638.400 πολίτες μια πρώτη δόση εμβολίου, σχεδόν στο ένα τρίτο αυτών το εμβόλιο της AstraZeneca, σε μια από τις βραδύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στην ΕΕ.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγηθεί στις γυναίκες κάτω των 60 ετών με αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης και/ ή με διάγνωση θρομβοπενίας», δήλωσε ο Κονσταντίν Ανγκέλοφ στους δημοσιογράφους.

Ο Ανγκέλοφ επισήμανε οι άνθρωποι που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μια πρώτη δόση με το AstraZeneca και δεν εμφάνισαν καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια θα πρέπει να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου.

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μια δεύτερη δόση με το AstraZeneca μπορούν να επιλέξουν μια δόση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σχεδόν 84 ημέρες μετά την πρώτη δόση, διευκρίνισε.

Η βαλκανική χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να λάβει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ έως τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 3,5 εκατομμυρίων δόσεων των Pfizer-BioNTech, γεγονός που θα βοηθήσει να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο Ανγκέλοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr