Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα στη Γερμανία οι Πράσινοι – 7 μονάδες πίσω το CDU

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα στη Γερμανία οι Πράσινοι – 7 μονάδες πίσω το CDU
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πρώτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι (28%) για πρώτη φορά στη Γερμανία.

Έπονται με διαφορά οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (21%), σύμφωνα με δημοσκόπηση των δικτύων RTL και ntv, η οποία έγινε στις 19 και 20 Απριλίου.

Μετά τον καθορισμό των κορυφαίων υποψηφίων Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CDU/ CSU) Άρμιν Λάσετ και των Πρασίνων (Die Gruenen) Αναλένα Μπέρμποκ, οι Πράσινοι βρίσκονται ξαφνικά πολύ μπροστά από Χριστιανοδημοκράτες (CDU )και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα προτιμούσε τους Πράσινους σε ποσοστό 28%, αν διεξήγονταν εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, ενώ τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές θα ψήφιζε μόνο το 21%.

Από τις αρχές Μαρτίου, τα αδελφά κόμματα CDU/CSU έχουν χάσει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων τους, ενώ οι Πράσινοι έχουν κερδίσει περισσότερο από 50%.

Επίσης, μόνο ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες (32%) πιστεύει ότι η επιλογή του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ ως υποψηφίου για την καγκελαρία ήταν είναι μια καλή απόφαση.

Από την άλλη πλευρά, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) είναι της άποψης ότι οι πιθανότητες εκλογικής νίκης Χριστιανοδημοκρατών/Χρισταινοκοινωνιστών έχουν επιδεινωθεί.

Οι ψηφοφόροι του CDU μάλιστα το πιστεύουν σε ποσοστό το 67% και του CSU, του οποίου ο πρόεδρος είναι ο Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος τελικά ηττήθηκε από τον Λάσετ, σε ποσοστό 90%.

Για τον Λάσετ

Μόνο το 17% των ερωτηθέντων πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι η δημοτικότητα του Λάσετ θα αυξηθεί τους μήνες που προηγούνται των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Τα τρία τέταρτα του συνόλου των ερωτηθέντων δεν το πιστεύουν αυτό – στα ανατολικά κρατίδια μάλιστα σε ποσοστό 88%.

Η επιλογή της Μπέρμποκ

Το 54% πιστεύει ότι η επιλογή της συμπροέδρου των Πράσινων Αναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας καγκελαρίου είναι μια καλή απόφαση (56% στα δυτικά κρατίδια και 41% στα ανατολικά).

Εκτός από τους υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των άλλων κομμάτων αξιολογεί την απόφαση ως καλή.

Το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πιθανότητες των Πρασίνων έχουν βελτιωθεί με την Μπέρμποκ και μόνο το 13% πιστεύει ότι οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί.

Ωστόσο, η πλειοψηφία δεν έχει σαφή γνώμη σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Τα άλλα κόμματα

Εάν διεξάγονταν οι εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα λάμβανε 13%, δηλαδή δύο μονάδες λιγότερες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) βελτιώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και θα ελάμβανε 12% και η Αριστερά (Die Linke) βελτιώνεται κατά μία μονάδα και θα λάμβανε 7%. Το AfD θα παρέμενε στο 11%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr