ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν τα θέλει τα 100.000.000 επιπλέον εμβόλια από την AstraZeneca η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δεν τα θέλει τα 100.000.000 επιπλέον εμβόλια από την AstraZeneca η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα ασκήσει ένα δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 100 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 το οποίο περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει με την εταιρία.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση του δικαιώματος έχει περάσει και η ΕΕ δεν σχεδιάζει να το ασκήσει, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση που είχε μεταδώσει χθες το πρακτορείο Reuters.

Η Επιτροπή παρήγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca στο πλαίσιο ενός συμβολαίου για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων από τις οποίες τα 100 εκατομμύρια ήταν κατ΄επιλογήν.

Εξάλλου, η Κομισιόν δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 200 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19.

«Δεν μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει με τα κράτη μέλη για το αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης.

»Είναι λίγο πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου.

Βάσει του συμβολαίου με την J&J, η ΕΕ έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις και έχει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Ο Φαραντούρης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις νέες βιαιοπραγίες κατά Ελληνορθόδοξων στη Συρία

Τέλος στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες βάζει το Μαυροβούνιο από την 1η Νοεμβρίου – Στο δρόμο για την ΕΕ η Ποντγκόριτσα

Λουκέτο σε 11 σούπερ μάρκετ ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα – Στον αέρα 170 εργαζόμενοι

Φαραντούρης-Μανιάτης καταγγέλλουν με γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν μονομερείς ενέργειες της Λιβύης για ΑΟΖ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr