Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Ιρλανδία: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός η Αρλίν Φόστερ

Βόρεια Ιρλανδία: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός η Αρλίν Φόστερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αρλίν Φόστερ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματός της και από την πρωθυπουργία της Βόρειας Ιρλανδίας, υποκύπτοντας στις πιέσεις που δεχόταν από την εσωκομματική αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP).

Η Φόστερ, η οποία ηγείται του DUP εδώ και πέντε χρόνια, ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του στις 28 Μαΐου.

Έναν μήνα αργότερα, στα τέλη Ιουνίου, θα αποχωρήσει και από τη θέση της «πρώτης υπουργού» της τοπικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου η πλειοψηφία των βουλευτών του DUP, του μεγαλύτερου κόμματος του τοπικού κοινοβουλίου, υπέγραψαν μια επιστολή με την οποία ζητούσαν να διεξαχθεί συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Φόστερ, εν μέσω της δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ορισμένα μέλη του κόμματος διαμαρτύρονται επίσης υποστηρίζοντας ότι η Φόστερ είναι «υπερβολικά φιλελεύθερη» για το DUP, ένα από τα πιο συντηρητικά πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει το σύστημα αεράμυνας Rapid Sentry στο Κουβέιτ μετά την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

Κιρ Στάρμερ: «Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος – Δεν θα εμπλακούμε στη σύρραξη»

Έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ ο Τραμπ: «Είναι μια χάρτινη τίγρη»

Τραμπ προς Συμμάχους: «Πολεμήστε μόνοι σας για το πετρέλαιό σας ή αγοράστε από εμάς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr