Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάιμπερτ: Επικίνδυνες οι αλλαγές συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Ζάιμπερτ: Επικίνδυνες οι αλλαγές συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλλαγές συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια και να δημιουργήσουν νέες εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε non paper που κυκλοφόρησε πρόσφατα με σχέδιο επαναπροσδιορισμού των συνόρων στην περιοχή.

Eπισήμανε δε ότι το Βερολίνο συνεχίζει να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε non paper.

»Σε ό,τι αφορά όμως τις ιδέες που κυκλοφορούν τελευταία στα ΜΜΕ για αλλαγή συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών, βλέπουμε πιθανούς κινδύνους.

»Τέτοιες αλλαγές συνόρων μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στην περιοχή, μπορούν να δημιουργήσουν νέες εντάσεις και να επαναφέρουν διενέξεις του παρελθόντος», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο των χωρών της περιοχής, έναν δρόμο βασισμένο στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την πολυεθνοτικότητα.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες της περιοχής να συνεχίσουν την μεταρρυθμιστική τους ατζέντα, με έμφαση στον τομέα της δικαιοσύνης, στο κράτος δικαίου, στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Χάικο Μάας, από το Βελιγράδι και την Πρίστινα, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτή η ιδέα ανήκει στον καταστροφέα της Ιστορίας.

»Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το πούμε πιο ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούργκερ και πρόσθεσε ότι ο Γερμανός πρέσβης στο Κόσοβο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες με σαφήνεια σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενο γερμανο-γαλλικό non paper.

«Ένα τέτοιο non paper δεν προέρχεται από την γερμανική κυβέρνηση και τις θέσεις που φέρονται να διατυπώνονται σε αυτό δεν τις συμμεριζόμαστε.

»Τη θέση της κυβέρνησης την διατύπωσε ο κ. Μάας στην Πρίστινα και αυτή εξακολουθεί να ισχύει», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορηματικά «δεν τάσσεται υπέρ» του επανασχεδιασμού των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, απαντώντας πριν από λίγες ημέρες σε ανεπίσημο διπλωματικό σημείωμα που προτείνει τη διάλυση της Βοσνίας και τη συγχώνευση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr