Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου και Ακάρ στη Λιβύη – Λίβυα ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να συνεργαστεί για να φύγουν οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη

Τσαβούσογλου και Ακάρ στη Λιβύη – Λίβυα ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να συνεργαστεί για να φύγουν οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιούν τη Δευτέρα του Πάσχα στην πρωτεύουσα Τρίπολη της Λιβύης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο κουρδικής καταγωγής αρχηγός των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MİT), Χακάν Φιντάν. Στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του λιβυκού στρατού, Μοχάμεντ αλ Χαντάτ, συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον Χουλουσί Ακάρ και τον Γιασάρ Γκιουλέρ.

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους τζιχαντιστές στο έδαφος της Λιβύης και έχει εγκαταστήσει τουρκικά στρατεύματα σε στρατιωτικές βάσεις της χώρας που της παραχώρησε το προηγούμενο καθεστώς του φιλότουρκου και τουρκολίβυου Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Οι δύο Τούρκοι υπουργοί συναντήθηκαν και με τον ισλαμιστή μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συνέταιρος του Ερντογάν και χρηματοδότης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η μεταβατική υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάτζλα Μανγκούς, η οποία πρόσφατα προκάλεσε την οργή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επειδή ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Τρίπολη, η προσωρινή υπουργός Εξωτερικών, Νάτζλα Μανγκούς, δήλωσε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί για την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης, υποστηρίζοντας την κυριαρχία της Λιβύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr