Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματική νότα Ιράκ σε Τουρκία: Καταδικάζουμε την εισβολή Ακάρ στο ιρακινό Κουρδιστάν

Διπλωματική νότα Ιράκ σε Τουρκία: Καταδικάζουμε την εισβολή Ακάρ στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτερος υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, ο κ. Νιζάρ αλ Χαϊραλάχ (Nizar Al-Khairallah), κάλεσε τον Επιτετραμμένο της Τουρκικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021, στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών, και του επέδωσε νότα διαμαρτυρίας, στην οποία η ιρακινή κυβέρνηση εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και καταδίκη της για την παρουσία του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο έδαφος του Ιράκ και τις συναντήσεις με τουρκικές (στρατιωτικές) δυνάμεις που είναι παράνομα παρούσες εκεί χωρίς συντονισμό ή προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές στο Ιράκ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ σε ανακοίνωσή του.

Η διπλωματική νότα καταδικάζει επίσης τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμη στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ.

Ο κ. Αλ Χαϊραλάχ επιβεβαίωσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της ιρακινής κυριαρχίας και της ιερότητας των εδαφών και του εναέριου χώρου της από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και ότι η συνέχιση μιας τέτοιας προσέγγισης δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις, την καλή γειτονία και τους ισχύοντες διεθνείς νόμους και κανόνες.

Δήλωσε επίσης ότι η προσφυγή σε μονομερή στρατιωτική δράση δεν είναι ο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης κοινών προκλήσεων ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr